Creatura marină rară, de opt metri lungime, care le-a ieșit în cale unor scafandri. Temerile iscate de apariția ei VIDEO

0
Publicat:

Un pește vâslă uriaș a fost observat în apele puțin adânci din largul coastei de nord-est a Taiwanului, notează CNN. Potrivit superstițiilor asiatice, creatura, numită și peștele cutremur, prevestește un tsunami.

Legendele japoneze spun că peștii vâslă se apropie pe plaje înaintea cutremurelor sau a tsunami-urilor, însă oamenii de știință contestă acest lucru.

Întâlnirea cu scafandrii

Creatura a apărut recent în calea unui grup în largul coastei Taiwanului, potrivit USATODAY.com

Într-un videoclip devenit viral, publicat inițial de instructorul de scufundări Wang Cheng-Ru în luna iunie, este surprinsă întâlnirea scafandrilor cu peștele de mare adâncime în ape puțin adânci din largul coastei districtului Ruifang, în colțul de nord-est al insulei. În imagini, peștele pare să fie rănit.

Uriașul pește vâslă este văzut extrem de rare, deoarece creatura trăiește  în mod normal la adâncimi cuprinse între 200 și 1000 de metri.

Potrivit legendelor japoneze, observarea argintului strălucitor de pe corpul său este un semn al unui dezastru iminent.

Multe animale uimitoare pot fi găsite în largul coastei de nord-est a Taiwanului... dar aceasta a fost prima mea întâlnire cu un pește vâslă uriaș", a declarat Cheng-Ru pentru Newsweek.

Peștele vâslă surprins în apele coastei de nord-est a Taiwanului. FOTO Profimedia
Peștele vâslă surprins în apele coastei de nord-est a Taiwanului. FOTO Profimedia

Cel mai lung pește osos din lume

Specia, caracterizată prin corpul fără scalpuri acoperit de guanină argintie, poate fi întâlnită pe tot globul, în ape care nu sunt arctice.

Peștele vâslă este cel mai lung pește osos din lume, potrivit Guinness World Records. În 1963, în New Jersey a fost capturat un pește vâslă de la 15 metri lungime, iar în 1885, un exemplar de 600 de kilograme a fost prins în Maine.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite