Comuna care a primit o moștenire de opt milioane de euro. Ce se va întâmpla cu banii

0
Publicat:

Primăria acestei comune a primit în primăvara anului 2023 o moștenire de opt milioane de euro. „A fost o adevărată surpriză. Șiam că familia este atașată de localitate”, spune primarul.

Roquefort Les Pins Ville sursa: Facebook/Roquefort Les Pins Ville
Roquefort Les Pins Ville sursa: Facebook/Roquefort Les Pins Ville

Roquefort-les-Pins (Alpes-Maritimes - Franța) a primit în primăvara anului 2023 o moștenire de aproape opt milioane de euro care provine de la un locuitor al comunei, care a murit anul trecut.

Romaine Carlès a murit anul trecut la vârsta de 100 de ani și a desemnat comuna în care a trăit drept moștenitoarea averii sale. 

"A fost o adevărată surpriză, nu ne gândeam la o moștenire atât de mare", a declarat primarul din Roquefort-les-Pins, Michel Rossi. „Știam că familia Carlès era foarte atașată de localitate și suntem foarte recunoscători", continuă el, citat de Ouest France.

După cum a precizat Michel Rossi, moștenirea constă în "imobile construite, proprietăți imobiliare neconstruite și chirii". Odată vândute, aceste bunuri, echivalentul bugetului pe un an al comunei cu 7.600 de locuitori, vor fi folosite pentru construirea unei școli, așa cum sugerează chiar testamentul.

„Este un semn din cer”, a mai spus edilul care acum caută un teren pe care să ridice noua școală.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite