Competiția piramidelor umane a revenit în Spania după pandemia de Covid-19 | FOTO VIDEO

0
0

Oraşul Tarragona din Spania a organizat, pentru prima dată de la debutul pandemiei de COVID-19, celebra sa competiţie a piramidelor umane, echipele participante încercând să înalţe turnuri de până la zece niveluri pentru a câştiga titlul pentru cel mai bun „castell", relatează luni agenţia DPA.

Evenimentul popular se desfăşoară în mod obişnuit la fiecare doi ani în fosta arenă pentru coride din oraşul mediteranean.

Câştigătorii din acest an au fost sportivii din Vilafranca, un oraş celebru pentru piramidele sale umane, conform ziarului Diario de Tarragona.

Acest obicei are o îndelungată tradiţie în Catalonia, în nord-estul Spaniei, unde turnurile umane pot fi văzute la numeroase târguri şi festivităţi locale.

„Castells" au fost incluse de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii.

Deşi aceste turnuri umane se prăbuşesc uneori, participanţii sunt rareori răniţi. De-a lungul istoriei de 200 de ani a acestui obicei, au fost înregistrate doar cinci decese, potrivit relatărilor din media spaniole.

O mare parte a antrenamentului este dedicată evitării prăbuşirii piramidei umane, iar persoanele aflate la bază sunt, de asemenea, antrenate să îi prindă pe ceilalţi.

Magazin


Ultimele știri
Cele mai citite