Shakira, trimisă în judecată pentru fraudă fiscală. Cântăreaţa columbiană riscă opt ani de închisoare

0
0

Un tribunal din Spania a dispus marți ca Shakira să fie judecată, fiind acuzată că nu a plătit 14,5 milioane de euro reprezentând impozit pe venit, arată un document al instanței citat de Reuters.

Shakira a promis că va lupta cu acuzațiile „false” aduse de autoritățile spaniole Foto Shutterstock
Shakira a promis că va lupta cu acuzațiile „false” aduse de autoritățile spaniole Foto Shutterstock

Cântăreața în vârstă de 45 de ani a respins în iulie un acord de soluționare a cazului, iar acum riscă până la opt ani de închisoare în acest dosar.

Tribunalul Esplugues de Llobregat a confirmat marți că procesul va avea loc, dar nu a fost încă anunțată o dată concretă.

Procurorul cere o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru cântăreața, care este acuzată că nu a plătit impozitele între 2012 și 2014, perioadă în care a spus că ducea o „viață de nomad” din cauza muncii sale.

"Ordinul de trimitere în judecată a Shakirei este doar un alt pas în orice procedură de acest gen. Situația nu s-a schimbat și totul continuă normal. Apărarea juridică a Shakirei își va face treaba prezentând argumentele scrise la momentul potrivit", au spus.avocații ei într-un comunicat.

Shakira a promis săptămâna trecută că va lupta împotriva acuzațiilor „false” ale autorităților spaniole și a adăugat că a plătit deja suma datorată.

Vedete


Ultimele știri
Cele mai citite