Coincidențele istorice din ziua încoronării lui Charles. Care este legătura uimitoare cu Camilla Parker, actuala regină consoartă

0
Publicat:

Peste două zile, Regele Charles al III-lea va fi încoronat. Interesant este că data de 6 mai corespunde cu data decesului Regelui Eduard al VII-lea al Regatului Unit, care a avut loc în 1910. Acest rege a avut-o ca amantă pe stră-străbunica soției lui Charles, Camilla Parker.

Regele Charles și Camilla Parker, regină-consoartă
Regele Charles și Camilla Parker, regină-consoartă

Eduard s-a născut pe 9 noiembrie 1841. Mama lui a fost Regina Victoria, iar tatăl lui a fost prințul Albert de Saxa-Coburg-Gotha verișor și soț al reginei Victoria. În familie, pe tot parcursul vieții sale a fost cunoscut sub numele Bertie.

Conform Wikipedia, Eduard spera să urmeze o carieră militară în cadrul Armatei Britanice. Însă fiind moștenotorul tronului, acest lucru i-a fost interzis. Totuși, el a avut grade militare, însă acestea au fost onorifice.

Căsătoria lui cu prințesa Alexandra a Danemarcei a fost pusă la cale de părinții lui, după ce a fost trimis în Germania cu pretextul de a urmări manevre militare. În realitate, scopul era de a se întâlni cu prințesa. Regina Victoria și Prințul Albert deja deciseseră ca Eduard și Alexandra ar trebui să se căsătorească.

Căsătoria celor doi a avut loc doi ani mai târziu, după ce, între timp soțul reginei, prințul Albert, a murit pe neașteptate. Eduard avea atunci 21 de ani, iar Alexandra 18 ani.

A avut amante permanent

Cuplul s-a stabilit la Casa Marlborough, reședința lor din Londra și la Casa Sandringham din Norfolk ca reședință de la țară. Căsătoria lor a stârnit dezaprobare în unele cercuri, deoarece cele mai multe relații ale reginei Victoria erau germane iar Danemarca era în dispută cu Germania pentru teritoriile Schleswig și Holstein.

Regele Eduard  FOTO Wikipedia
Regele Eduard FOTO Wikipedia

Eduard a avut amante pe tot parcursul vieții lui de bărbat căsătorit. Sunt cunoscute nume de femei din mediul pe care îl freventa: Lillie Langtry, Lady Randolph Churchill (mama lui Winston Churchill), Daisy Greville, Contesă de Warwick, actrița Sarah Bernhardt, Alice Keppel, cântăreața Hortense Schneider, prostituata Giulia Barucci, și umanista Agnes Keyser. Nu există date despre cât de departe a mers cu aceste relații sociale, pentru că Eduard a fost întotdeauna discret, pentru a împiedica bârfa și speculațiile.

Cu toate acestea, a fost implicat în divorțul unui cuplu, după ce Eduard a fost acuzat că ar fi vizitat casa cuplului când soțul nu era acasă. În cele din urmă nu s-a putut dovedi nici vizita, nici adulterul. Imaginea lui a fost, totuși, afectată.

Însă ultima lui amantă și, se pare, cea mai importantă, a fost Alice Keppel. Datele arată că soția lui Eduard știa despre existența acestei femeie și chiar a invitat-o la căpătâiul soțului ei, când acesta a fost e moarte, în 1910.

Camila Parker, stră-strănepoata amantei regelui Eduard

Una din stră-strănepoatele acestei Alice Keppel este Camila Parker, care i-a devenit soție Regelui Charles, după ce i-a fost amantă ani buni.

Au existat zvonuri că bunica Camillei, Sonia Keppel (născută în mai 1900) a fost fiica nelegitimă a regelui Eduard, mai arată sursa citată. Totuși, Eduard nu a recunoscut niciodată nici un copil nelegitim. Se crede că Alexandra era la curent cu aceste aventuri, pe care a trebuit să le accepte.

Eduard al VII-lea a devenit rege al Regatului Unit și Împărat al Indiei după moartea reginei Victoria, la 22 ianuarie 1901. A ales să domnească sub numele de Regele Eduard al VII-lea în loc de Albert Eduard - numele ales de mama sa pentru el.

Este o simplă coincidență faptul că încoronarea regelui Charles, stră-străneputul acestui rege are loc pe 6 mai, data la care acesta a murit. Și mai bizar este faptul că urmașul acestui rege este căsătorit cu urmașa femeii pe care strămoșul său a avut-o ca amantă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite