Cele mai periculoase tendinţe de înfrumuseţare în anul 2015: păr ars cu flacăra, machiaj cu creioane colorate şi buze umflate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2015 a adus multe tendinţe extravagante şi chiar periculoase în materie de frumuseţe şi machiaj. Printre cele mai ciudate metode de înfrumuseţare pe care le-au pus în aplicare femeile se numără curbarea genelor cu un băţ fierbinte, arsurile cu model şi eliminarea vârfurilor despicate cu ajutorul focului.

O bloggeriţă a devenit celebră pe YouTube după ce a difuzat un tutorial care prezintă o metodă controversată de curbare a genelor. Ea a găsit o soluţie pentru ca genele să stea cât mai mult timp frumos curbate.

Pentru asta, după ce aplică masacara, ea îndoaie genele cu un băţ fiebinte. Băţul trebuia înainte expus la flacăra unei brichete, ca să fie cât mai fierbinte, existând riscul de incendiu. De asemenea, dacă femeia care foloseşte această metodă nu este atentă sau îi tremură mâna, riscă să se ardă foarte grav la ochi.

image

Publicaţia Daily Mail a trecut în revistă şi alte metode controversate de înfrumuseţare care au apărut anul acesta.

Pentru a avea buze cât mai groase, ca ale lui Kylie Jenner, multe tinere au recurs la soluţii extreme: au supt dintr-o sticlă sau pahar, până când buzele lor s-au umflat foarte mult. Din păcate, multe fete au ajuns la spital cu răni grave la buze. Au apărut inclusiv dispozitive speciale, care garantau mărirea în siguranţă a volumului buzelor, fără să fie nevoie de injecţii sau de o tehnică specială de conturare a buzelor.

image

Machiaj cu creioane colorate

În domeniul machiajului, anul 2015 a însemnat printre altele folosirea creioanelor colorate în locul fardurilor clasice. Astfel, în loc de farduri, mai multe tinere s-au machiat folosind creioane colorate. Vârfurile creioanelor se înmoaie în balsam sau ulei de cocos, iar apoi sunt folosite ca orice produs de machiaj.

Chiar dacă aceste creioane sunt declarate „non-toxice”, nimeni nu poate şti care este riscul folosirii lor pe piele, mai ales la ochi şi pe buze, având în vedere că acestea conţin multe chimicale.

Şi în domeniul coafurii au apărut inovaţii riscante. Una dintre cele mai cunoscute presupune îndepărtarea vârfurilor despicate ale firelor de păr cu ajutorul focului. Metoda se numeşte velaterapia şi a fost lansată de modelul brazilian Barbara Fialbo.

Astfel, un stilist foloseşte o flacără deschisă pentru a arde vârfurile despicate ale părului. Este adevărat că părul va arăta mai bine după acest tratament, dar metoda este foarte periculoasă, mai ales dacă este practicată acasă, nu la un salon, unde există experţi.

image

Cea mai controversată tendinţă de anul acesta a fost cu siguranţă cea care presupune o arsură solară cu model. Sute de tinere s-au fotografiat ca să arate urmele lăsate de diferite obiecte pe piele, după ce au stat la soare şi s-au ars. Astfel, desenul se formează ca o urmă albă cu model, pe pielea înroşită de soare. Metoda este foarte periculoasă, pentru că orice arsură solară creşte riscul de cancer de piele. În plus, zona care se înroşeşte ustură şi doare foarte tare.

image
Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite