Cele mai mici rase de pisici. Munchkin nu trece de talia unui pisoi și are un exemplar în cartea recodurilor

0
Publicat:

Există câteva rase de pisici care își păstrează talia unui pisoiaș toată viața și reușesc, grație acestor dimensiuni, să le surclaseze în drăgălășenie pe suratele lor mai mari.

Munchkin este, potrivit greatnews.ro, cea mai cunoscută rasă de pisică mică. Dimensiunile  se datorează unei mutații genetice naturale, responsabilă pentru scurtarea oaselor picioarelor.

Munchkin. FOTO captură video Youtube
Munchkin. FOTO captură video Youtube

Rasa area o istoria elativ recentă, fiind descrisă pentru prima oară în 1940, de un medic veterinar din Marea Britanie. În 1953 a putut fi văzută și în Stalingrad, iar 1983, în Louisiana, Din ea se trag toate pisicile Munchkin care descrețesc frunțile iubitorilor de animale din zilele noastre. 

 Micul Munchkin, un record

O pisică din această rasă - foarte iubitoare și jucăușe - a intrat, în 2014, în  Cartea Recordurilor drept cea mai scundă pisică din lume. Numele ei, Lilieput, este sugestiv pentru dimensiunile rezultate în urma măsurătorilor: doar 13.34 cm înălțime.

Pentru că au un stil aparte de a sta și se sprijină doar în fund, pisicile din rasa Munchkin au primit numele de „Feline Cangur din Stalingrad”. 

Bambino

Printre rasele de pisici preferate de către cei care iubesc felinele de talie foarte mică se numără și Bambino, obținută prin încrucișarea raselor Munchkin și pisica Sfinx.

Bambino este singura rasă de pisici de talie mică și fără blană.

„Fioroasa” Genetta

Genetta o altă rasă mică apreciată. A fost creată pentru a aduce mai mult cu mamiferul african Genet, fiind obținută din rasele Munchkin, Savannah și Bengal.

Skookum

Și Skookum este o pisică de talie mică. Ceea ce are această rasă specific este blana cârlionțată. Seamănă cu un cățel de talie mică și se înțelege foarte bine cu alte animale, dar și cu copiii.

Este vorba despre o încrucișare între rasele Munchkin și LaPerm.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite