Pisica Munchkin: feline cu picioare scurte la preţ piperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pisica Munchkin, o felină energică şi jucăuşă. FOTO 123RF
Pisica Munchkin, o felină energică şi jucăuşă. FOTO 123RF

Pisica Munchkin, o rasă rezultată dintr-o mutaţie naturală, se face cunoscută prin picioarele ei incredibil de scurte.

Pisica Munchkin este rezultatul unei mutaţii naturale, scrie zoo.ro, având picioarele incredibil de scurte. Energică şi jucăuşă, pisica Munchkin are o personalitate plăcută, fiind ideală pentru familii, mai ales pentru cele cu copii.

Pisica Munchkin: preţul felinei

Blana mâţelor din rasa Munchkin variază, atât din punct de vedere al lungimii, cât şi a culorii sau modelelor. Greutatea ei poate ajunge, la maturitate, la 3-4 kilograme.

Pisica Munchkin este foarte prietenoasă, energică şi agilă, în ciuda picioarelor sale scurte. Inteligentă şi jucăuşă, acestă felină este în general sănătoasă, dar este predispusă la obezitate. Speranţa de viaţă a pisicii Munchkin este de 15 ani, iar preţul unei feline din această rasă poate ajunge la 1.000 de lei.

Pisica munchkin: origini

Această rasă a fost recunoscută oficial de Asociaţia Internaţională a Pisicilor în 1995, dar date despre ea au apărut încă din anii 1940. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, urma rasei de pisici cu picioare scurte a fost pierdută, însă câteva exemplare au fost zărite în Rusia în 1956 şi în Statele Unite ale Americii, în 1970.

Pisica munchkin pret comportament
Pisica munchkin pret comportament

Potrivit „Enciclopediei Raselor de Pisici”, care îi aparţine lui Anne J. Helgren, „mama” oficială a pisicilor Munchkin este de fapt Blackberry, o pisică cu picioarele scurte salvată de pe străzi de o profesoară din Loisiana în 1983. Când Sandra Hochenedel, profesoara de muzică „salvatoare”, a găsit-o pe străzi, Blackberry era însărcinată, iar pisici pe care i-a născut au avut cu toţii picioarele scurte.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite