Cel mai mare video-mapping din lume luminează săpectaculos un zgârie-nori din Tokyo VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turnurile impozante ale Clădirii Guvernului Metropolitan din Tokyo, capitala Japoniei, găzduiesc cel mai mare spectacol permanent de video-mapping din lume, iar autorităţile speră că acesta va deveni o nouă atracţie turistică, transmite marţi AFP.

Un stol de păsări, motive tradiţionale şi ilustraţii ale unor monumente, inclusiv cu Muntele Fuji, se numără printre imaginile care împodobesc acest zgârie-nori, în cadrul unui spectacol nocturn bazat pe tehnica de video-mapping, proiecţii audiovizuale care animă orice tip de volume.

Spectacol impresionant de lumini la Tokyo FOTO Japan Today- KYODO
Spectacol impresionant de lumini la Tokyo FOTO Japan Today- KYODO

Spectacolul de lumini a debutat luni, la o zi după lansarea oficială, însoţită de muzică instrumentală live. Guvernul Metropolitan din Tokyo (TMG) speră că luminile strălucitoare proiectate pe emblematica sa clădire cu două turnuri, situată în centrul cartierului Shinjuku, vor „da culoare" capitalei pe tot parcursul anului, anunță Agerpres.

Punți de observație cu acces gratuit

Primăria, care a deschis deja pentru public, în vârful fiecărui turn, punţi de observaţie cu acces gratuit, prevăzute cu ferestre de dimensiuni mari, speră să creeze în acest proces o nouă atracţie turistică.

Numărul turiştilor care vizitează Japonia a crescut după deschiderea frontierelor odată cu ridicarea restricţiilor impuse în timpul pandemiei de COVID-19. În luna decembrie a fost înregistrat un număr record de vizitatori străini, notează AFP.

Guinness World Records a certificat atracţia, denumită "Tokyo Night and Light", drept "cea mai mare proiecţie arhitecturală (permanentă) de mapping", a precizat TMG.   

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite