Cel mai mare spectacol de video mapping, sabotat de o lumină uitată aprinsă la Parlament: „Rușine, ați stricat tot!“
0Lumina lăsată aprinsă într-un birou din Palatul Parlamentului a sabotat cel mai mare eveniment de video mapping din lume. Sâmbătă seara, lucrări ale mai multor artiști au fost proiectate pe fațada Palatului Parlamentului.
„Rușine!!! V-ați bătut joc de noi și de participanți!!! Chiar nu puteați să stingeți cele două ferestre??? Ați stricat tot!!!”, este unul dintre comentariile care au apărut pe pagina evenimentului de pe rețelele sociale, scrie libertatea.ro.

„iMapp, un spectacol care nu mă lasă să uit în ce țară trăim”, a scris un tânăr pe Facebook, publicând fotografii cu luminile aprinse la două ferestre. „Pff, credeam că s-a nimerit un stâlp ceva între cameră și clădire (la vizionarea pe YouTube)”, a comentat o altă persoană.
"Numai la noi trebuie să fie posibil ca sâmbătă noaptea, într-o instituție în care mai mult se stă decât se muncește, cuiva să i se rupă de faptul că se întâmplă "cel mai mare eveniment de video mapping din lume" și să țină luminile aprinse în semn de neam prost, probabil ca să nu uităm unde locuim, printre ce fel de oameni, dar mai ales de cine suntem conduși. Ar fi drăguț să aflăm cine este și să-i dăm un bonus, ceva, că nu oricine muncește acolo pentru binele nostru chiar și la miezul nopții, în weekend. Altfel, frumos la iMapp. Am făcut și câteva fotografii", a scris revoltat un alt tânăr prezent la eveniment.
50.000 de oameni, prezenți în Piața Constituției
iMapp Bucharest a avut loc sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 11.00, în Piața Constituției, intrarea fiind liberă. Aproxiamtiv 50.000 de oameni au fost prezenți la eveniment, potrivit Știrile Protv.
Si Nicușor Dan, primarul Capitalei a anunțat evenimentul pe pagina de Facebook. „Vă invit la cel mai mare eveniment de video mapping din lume și cel mai important proiect de New Media Art din România – iMapp Bucharest. Ajuns la cea de-a 8-a ediție, concursul internațional are loc în Piața Constituției și reunește lucrările 3D ale unora dintre cele mai valoroase echipe artistice din lume, câștigătoare ale festivalurilor din Franța, Germania, Grecia, Ungaria și Japonia”.