Ceasul de mână al Zoiei Ceauşescu, scos la licitaţie pentru 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceasul de mână al Zoiei Ceauşescu, un Jaeger LeCoutre din aur alb decorat cu 58 de diamante, este scos la licitaţie pe 30 mai de Casa Artmark la preţul de pornire de 10.000 de euro.

Ceasul de mână al Zoiei Ceauşescu, un Jaeger LeCoutre FOTO: Artmark
Ceasul de mână al Zoiei Ceauşescu, un Jaeger LeCoutre FOTO: Artmark

Potrivit Artmark, ceasul, purtat de Zoe Ceauşescu, a fost confiscat la Revoluţia din Decembrie 1989, în cadrul confiscării averii familiei Ceauşescu, apoi retrocedat de către instanţe în anul 1997, scrie Agerpres.

Alături de ceasul-bijuterie care a aparţinut fiicei cuplului Ceauşescu vor fi scoate la licitaţie şi alte piese spectaculoase - ceasuri exclusiviste, vintage sau contemporane, bijuterii de lux, genţi ediţie limitată, dar şi maşini de colecţie.

Artmark arată că o apariţie unică în piaţa din România şi foarte rară la nivel internaţional este ceasul Romain Jerome Arraw Marine Mykonos, care are preţul de pornire de 3.000 de euro. Modelul a fost realizat într-o ediţie limitată de zece exemplare, iar ceasul din licitaţie este primul din serie (poartă numărul 1 din 10). Nisipul de pe o celebră plajă din Mykonos este vizibil încorporat în cristalul bezelului. Această ediţie a fost pusă în vânzare doar pe insula grecească Mykonos.

Un al ceas scos la licitaţie a fost realizat de către celebrul orologer Romain Jerome. Modelul Moon DNA Skylab are preţul de pornire de 4.000 de euro. În construcţia ceasului au fost folosite materiale ce provin din fuselajul navei spaţiale "Apollo 11", misiune în cadrul căreia a fost efectuată prima aselenizare cu echipaj uman.

Cel mai mare preţ de pornire în licitaţie îl are ceasul Rolex Skydweller - modelul Rolex cu cele mai multe complicaţii - ce are un preţ de pornire de 33.000 de euro, urmat de exemplarul Audemars Piguet Offshore, care are preţul de pornire de 32.000 de euro. Ambele piese sunt însoţite de cutia originală, manual de instrucţiuni, certificatele de garanţie şi de autenticitate.

"Timeless. Licitaţia de ceasuri, bijuterii şi accesorii de colecţie, inclusiv o secţiune caritabilă" aduce pe piaţa de profil din România şi un BMW New Class alb de colecţie, model 2000C. Conform Artmark, acest exemplar clasic a fost distribuit de BMW doar între anii 1962 şi 1977, asigurând solvabilitatea companiei după criza financiară din anii '50 şi consacrând identitatea automobilelor BMW drept sedan sport. Piesa din licitaţie, cu preţul de pornire de 8.000 de euro, a fost gândită intenţionat drept o versiune de lux a modelului 1800, numit de celebra revistă de profil "Road & Track" ca fiind "cel mai performant sedan de 2 litri de pe piaţa actuală şi, de asemenea, cea mai bună manevrabilitate şi cea mai bună conducere", după un test drive din 1967.

Evenimentul include şi o secţiune caritabilă dedicată strângerii de fonduri pentru copiii care suferă de boli alergice severe. În vederea susţinerii cauzei caritabile, maestrul Gheorghe Zamfir a donat unul dintre naiurile sale de concert.

Instrumentul muzical din lemn de bambus, cu 22 de tuburi, are preţul de pornire de 150 de euro şi este însoţit de certificat de autenticitate. Designerul român de ceasuri Augustin Matei a donat un ceas unicat, intitulat "Tree of life" şi având cadranul pictat manual cu copacul a cărui simbolistică a furnizat numele ceasului, care are în licitaţie preţul de pornire de 1.000 de euro. În scop caritabil va fi scoasă la licitaţie şi lucrarea "Semne de aer" semnată de artista Iulia Şchiopu, care are preţul de pornire de 500 de euro, dar şi cea realizată de artista originară din Ucraina Yana Petrunina - "Bujori", care are preţul de pornire de 300 de euro.

Fondurile colectate în urma vânzării pieselor donate vor fi direcţionate către Asociaţia Română de Educaţie în Alergii şi Asociaţia "Din grijă pentru copii". Cele două asociaţii îşi propun să pună bazele proiectului "Gustos şi sănătos în farfuria din spital".

Fondurile colectate vor permite realizarea cursurilor tehnice de gătit, sesiuni de consiliere în dietetică şi nutriţie, utilarea cu aparatură de specialitate, etichetarea preparatelor şi schimbarea modului de transportare a porţiilor de mâncare în salon. "Gustos şi sănătos în farfuria din spital" este un proiect pilot care va fi desfăşurat într-un spital de pediatrie din Bucureşti. Piesele care fac parte din secţiunea caritabilă a licitaţiei din 30 mai sunt marcate cu o inimă roşie.

Piesele din cadrul licitaţiei valorează aproximativ un milion de euro şi sunt însoţite de acte de provenienţă, garanţie de autenticitate sau, după caz, garanţie de bună funcţionare. Piesele pot fi admirate şi probate, în regim gratuit, până pe 30 mai în expoziţia de la Palatul Cesianu-Racoviţă, care este deschisă de luni până duminică în intervalul orar 10,00-20,00. Licitaţia va avea loc de la ora 19,00 în sala de la Palatul Cesianu-Racoviţă, dar şi online pe platforma Artmark Live 2.0.

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite