Ce îi spui unui adolescent care s-a îndrăgostit

0
Publicat:

Este cunoscut faptul că părinții nu sunt niciodată pregătiți să-și audă copilul că s-a îndrăgostit. Există cazuri în care adolescenții preferă să nu împărtășească cu aceștia detalii despre viața sentimentală fiindcă se tem că nu vor fi luați în serios.

 Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

De aceea, iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le iei în considerare: 

Fii alături de adolescent 

Este important să discuți cu el și să afli ce îndrăgește la persoana respectivă. De asemenea, îi poți scoate în oraș sau poți invita persoana iubită chiar la voi acasă, însă este necesar să le acorzi spațiu și intimitate.  

Învață-l cum să se comporte cu persoana iubită 

Este necesar să-l înveți pe adolescent cum să se comporte în cuplu

Oferă-i sfaturi 

În această etapă părintele trebuie să-i fie prieten copilului său și să-l asculte vorbind despre sentimentele de iubire pe care le nutrește față de o persoană de sex opus. De asemenea, îi poți oferi sfaturi sau îi poți vorbi despre experiențele tale. 

Ajută-l să fie realist 

Pe lângă cele enumerate mai sus, părinții trebuie să le vorbească copiilor despre ce înseamnă cu adevărat iubirea dintre un băiat și o fată. 

Ajută-l să treacă peste despărțire sau refuz

În aceeași ordine de idei, este important să îți consolezi copilul în cazul în care a trecut printr-o despărțire sau printr-un refuz. Îl poți scoate în oraș sau la film pentru a-l putea ajuta să treacă peste tristețe.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite