Articol publicitar

Ce costum de baie să alegi în 2024 pentru o apariție stylish chiar și pe plajă

0
0
Publicat:

În fiecare an, pe măsură ce zilele însorite se apropie și pregătești noi vacanțe, este momentul să faci și o analiză a garderobei pentru vară. Printre cele mai importante obiecte vestimentare se află, desigur, și un costum de baie - o piesă esențială pentru zilele petrecute la piscină sau în destinații însorite.

adevarul ro (4) jpg

Probabil ai deja câteva variante de costume de baie, însă un model nou nu strică niciodată, nu-i așa? Tocmai de aceea, ți-am pregătit câteva idei care te vor ajuta să alegi costumul de baie potrivit pentru tine, un model care să fie și în tendințe anul acesta.

Cum a apărut costumul de baie

Astăzi, aproape fiecare brand are în colecție cel puțin un model de costum de baie, însă dacă erai curioasă, află că acest obiect vestimentar (varianta în două piese)  a început să fie purtată abia în secolul XX.

Povestea costumului de baie este surprinzător de fascinantă. Cele mai vechi costume de baie documentate datează din Grecia și Roma antică, unde oamenii purtau tunici simple pentru a face baie. În secolul al XVIII-lea, ținuta de plajă a devenit mai elaborată, femeile purtând rochii voluminoase, iar bărbații pantaloni până la genunchi. Din fericire, caracterul practic s-a evidențiat, iar la începutul secolului XX a apărut costumul de baie din două piese. Întâmpinat inițial cu multe critici, acesta a câștigat treptat popularitate, evoluând în diversele stiluri pe care le vedem astăzi.

Care este forma potrivită de costum de baie în funcție de forma corpului tău

Magia unui costum de baie cu adevărat elegant constă în capacitatea sa de a se potrivi corpului tău. Înțelegerea proporțiilor tale este esențială pentru a alege un costum care să te facă să te simți încrezătoare.

Silueta pară

Dacă ai partea inferioară a corpului mai mare și un piept mai delicat, chiloții de damă de baie cu talie înaltă sunt cea mai bună alegere. Aceștia îți alungesc picioarele și creează o siluetă echilibrată. Topurile bandeau sau decolteurile în formă de inimă adaugă volum în partea de sus, uniformizându-ți proporțiile.

Silueta măr

Adoptă stiluri care îți accentuează talia și atrag în zona superioară. Talia marcată sau detaliile cu încrețituri pe zona abdomenului pot face minuni. Sutienele de la costumul de baie tip halter sunt la fel de potrivite, deoarece alunesc vizual gâtul și definesc linia bustului.

Silueta clepsidră

Această siluetă este poate cea mai permisivă. Ai libertatea de a adopta cu încredere majoritatea stilurilor de costume de baie. Joacă-te cu decolteurile - decolteurile off-the-shoulder sau modelele de costum de baie cu volanașe îți vor accentua plăcut formele.

Silueta dreaptă

Pentru a crea iluzia unor forme mai vizibile, alege costume cu detalii voluminoase pe bust și șolduri. Topurile și slipurile triunghiulare cu volane sau ornamente adaugă interes vizual și definire a fiecărei zone.

Ce model de costum de baie se poartă în 2024

Fiecare an vine cu noi tendințe, chiar și atunci când vine vorba despre costumele de baie. Dincolo de variantele întregi, clasice sau cele de inspirație vintage cu buline, vei găsi și noi modele interesante pentru vara aceasta.

Bijuterii incluse în designul costumelor de baie

Sezonul acesta, poți renunța la bijuteriile impunătoare la plajă - este suficient să adaugi câteva accesorii costumului de bază sau să achiziționezi variante care au deja incluse lanțuri sau elemente metalice. Vei avea o apariție stylish cu siguranță fără să îți faci griji că îți vei deteriora accesoriile.

Costum de baie cu sutien fără bretele

Sutienele tip bandă (sau bustieră fără bretele) revin în tendințe. Sunt perfecte pentru vară și se încadrează perfect în stilul boho-chic. Cu ajutorul lor, liniile bronz nu vor mai fi așa vizibile, oferind și o apariție plăcută în orice moment.

Costum de baie inspirat din anii ‘90

Influența anilor '90 continuă să domine moda, iar costumele de baie nu fac excepție. Liniile curate, siluetele simple și culorile solide (în special negrul) sunt clasice și flatează fiecare corp. În acest an, așteaptă-te să vezi o creștere a slipilor cu talie joasă și acoperire completă, populare în anii '90.

Culori naturale

Dacă în anii trecuți culorile neon erau preferate, anul acesta un costum de baie în culori naturale, simple, va fi o alegere potrivită. Mizează pe albastru, verde, maro sau alte nuanțe neutre. Această tendință este perfectă pentru cele care preferă un aspect mai discret și, în plus, aceste nuanțe se potrivesc celor mai multe tonuri de piele și vor arăta foarte bine și cu o rochie scurta albă.

Costum de baie cu imprimeuri colorate

Dacă varianta într-o singură culoare nu este preferata ta, poți opta pentru un costum de baie cu un imprimeu amuzant. În această vară, mizează pe imprimeuri tropicale uimitoare, inspirate de flora luxuriantă, modele exotice și nuanțe vibrante precum turcoaz sau portocaliu.

Accesoriile care completează o apariție stylish

În final, nu uita de accesorii pentru a avea o alură stylish. Deși este bine să eviți purtarea bijuteriilor la plajă, poți miza pe câteva elemente minimaliste din materiale prețioase (nu se vor degrada la contactul cu apa).

În plus, un caftan sau o rochie de plajă din materiale lejere nu trebuie să lipsească din look-ul pentru plajă. Pentru costumele de baie în culori puternice alege variante de haine cât mai simple, deschise la culoare pentru a crea un echilibru. Nu uita nici de pălărie sau șapcă, dacă preferi o variantă mai puțin elegantă.

Ține cont de forma corpului tău și alege un costum de baie care ți se potrivește. Astfel, indiferent dacă alegi un model în culori puternice sau cu imprimeu tropical, te vei simți bine de fiecare dată când vei merge la plajă.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite