Ce accesorii purtăm în 2016/2017: pantofii cu vârf ascuţit şi genţile mini, din nou la modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămânile Modei, recent încheiate, au lansat un val de recomandări şi în materie de accesorii pentru lunile de toamnă-iarnă 2016/2017. Printre trendurile următorului sezon se regăsesc bijuteriile masive, pălăriile elegante, cu plasă, şi fesurile sport. Genţile de dimensiuni reduse şi pantofii cu vârf ascuţit şi tocuri atipice vor fi, de asemenea, la modă.

Prezentările colecţiilor de toamnă-iarnă 2016/2017 semnate de creatorii de modă consacraţi s-au desfăşurat între 10 ianuarie şi 9 martie în New York, Londra, Milano şi Paris. În cadrul Săptămânilor Modei, numele cu rezonanţă din industrie au stabilit tendinţe sezonului următor şi în ceea ce priveşte accesoriile, nu numai  hainele. 

Astfel, Miu Miu a propus, la Paris, cizmele de tip cowboy, cu botul ascuţit şi întors, Dolce&Gabbana a adus la Milano coroniţele împodobite cu flori, în timp ce Victoria Beckham s-a făcut remarcată, în cadrul prezentării de la New York, cu genţile din blană. Marile case de modă au venit, aşadar, cu o gamă largă de accesorii şi podoabe, potrivite atât pentru persoanele excentrice, cât şi pentru adepţii stilului minimalist.

Pantofi decoraţi cu flori şi ţinte

Stilul opulent al creaţiilor casei de modă Dolce&Gabbana este deja o semnătură a duo-ului dinamic Demenico Dolce şi Stefano Gabbana. Cei doi au pus în scenă, în cadrul prezentării noii colecţii, piese destinate, fără îndoială, persoanelor nonconformiste cu o afinitate pentru luxul vestimentar. Hainele colorate, împodobite cu aplicaţii strălucitoare, au fost asortate cu accesorii la fel de bogate. Până şi încălţămintea creată de cei doi designeri italieni s-a remarcat prin gama coloristică vie, cu reflexe metalice, dar şi prin jocul original de la nivelul tocului, în unele cazuri acesta fiind sculptat. Modelele au păşit pe podium pe tocuri de mărime medie, cu pantofi cu vârful rotund, decoraţi cu detalii de efect, printre care pietrele semi-preţioase, aplicaţiile de blană şi baretele aurii sau argintii. Acestea au fost combinate, în mod neaşteptat, cu ţinte de metal, elemente care s-au regăsit şi în colecţia punk a designerului american Alexander Wang, prezentată la New York. Fostul director creativ al casei de modă Balenciaga a preferat, însă, vârful pătrat pentru pantofii-sabot în nuanţe de albastru deschis, alb şi negru, cu călcâiul dezgolit.

image

Ţinută Alexander Wang 

Printre cele mai proeminente trenduri în materie de încălţăminte pentru sezonul de toamnă-iarnă 2016/2017 se numără şi pantofii cu vârful ascuţit. Casa de modă Dior a inclus în prezentarea sa de la Săptămâna Modei de la Paris astfel de pantofi realizaţi din piele de reptilă în diferite imprimeuri. În combinaţii de gri, negru şi maro şi variaţii ale acestor nuanţe, încălţămintea decupată în laterale, în dreptul călcâiului, a avut şireturi şi tocuri de mărime medie. Acelaşi model s-a regăsit şi în prezentarea designerului Victoriei Beckham, fosta cântăreaţă de muzică pop mizând pe tocurile de dimensiuni mici, dar şi în prezentarea de la Milano a casei de modă Marni, unde „protagoniştii‟ au fost pantofii cu vârf ascuţit şi cu toc reinterpretat, de tip platformă.

image

Ţinută Dior

Pe de altă parte, Karl Lagerfeld, directorul creativ al casei de modă Chanel, a propus la Paris, pentru sezonul de toamnă-iarnă al anului viitor, cizmele cu talpă joasă, lungi până sub genunchi. Acestea au fost realizate din piele în partea de jos, până deasupra gleznei, şi cu aplicaţii textile pe gambă. Şi designerul britanic Cristopher Kane a preferat un model asemănător de cizme, însă lungimile adoptate de acesta nu au depăşit jumătatea gambei. Creaţiile lui Kane au fost „îmbogăţite‟ cu pene colorate şi cu aplicaţii florale confecţionate din piele, material textil şi plasă.

image

Prezentare Chanel

Genţile mici sunt la modă

Cum geanta este de obicei nelipsită din ţinuta unei femei, având utilitate practică, dar şi stilistică, casele de modă internaţionale au propus o gamă variată de modele, însă rolul principal în sezonul următor i-a fost atribuit genţii-mini. Sub formă de săculeţ, realizate din lac şi decorate cu ţinte, cum sunt cele propuse de Alexander Wang, ori sub formă de casetă, cum întâlnim în colecţiile Dior şi Dolce&Gabbana, în nuanţe tari de portocaliu şi roşu, genţile de dimensiuni reduse domină sezonul de toamnă-iarnă al anului următor.

Cu toate acestea, nici genţile-sacoşă, de dimensiuni mari, nu au fost date uitării, deşi au trecut în plan secund. Casa de modă spaniolă Balenciaga a prezentat, la Săptămâna Modei de la Paris, mai multe modele de genţi masive. Realizate din piele, de umăr sau de mână, colorate fie în alb, albastru şi negru, fie sobre, în tonuri maronii, acestea au fost, potrivit revistei „Vogue‟, inspirate de sacii pentru haine. 

Şi Cristopher Kane a adoptat acelaşi model, în timp ce Victoria Beckham a ales genţile plic din blană şi genţile cu mânere dispuse orizontal, care se poartă asemeni celor plic. Un model care se menţine popular şi în sezonul rece 2016/2017 va fi geanta de tip poştaş, propusă în colecţiile Prada şi Gucci, prezentate la Milano.

Colierele se poartă în straturi

În materii de podoabe pentru gât şi urechi, perlele au avut parte de o revenire spectaculoasă la Săptămânile Modei. Designerul Karl Lagerfeld recomandă ca acestea să fie purtate în mai multe şiraguri de mărimi diferite la gât, în timp ce Marni a folosit perle artificiale supradimensionate în realizarea cerceilor masivi, modele la modă, de altfel, sezonul viitor. Pe de altă parte, casele de modă Mason Margiela şi Miu Miu au optat, în prezentările de la Paris, pentru coliere minimaliste din perle. 

image

Creaţie Chanel

O tendinţă remarcabilă sunt colierele la baza gâtului, de tip choker, întâlnite în prezentările lui Alexander Wang, realizate din metal şi piele, şi la Lanvin, unde colierele au fost realizate din pietre semi-preţioase masive. 

În ceea ce priveşte accesoriile pentru păr, Dominico Dolce şi Stefano Gabbana vin cu recomandări extrem de feminine. Turbanele înflorate şi coroniţele supradimensionate decorate cu flori şi broşe preţioase aduc un plus de eleganţă colecţiei celor doi creatori de modă italieni.

Casa de modă italiană Vivetta a readus în tendinţe, la Milano, căciulile din blană albă, de inspiraţie polară, şi pălăriile cu boruri mari. Gucci a propus o variantă şi mai elegantă a acestui accesoriu, „îmbogăţind‟ modelele de pălării colorate, de inspiraţie pariziană, cu plasă. Gusturile adeptelor stilului sport au fost satisfăcute de Alexander Wang, care a introdus în colecţia sa cu influenţe punk fesurile cu înscrisuri. 

MagazinPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite