Care este temperatura optimă pe care trebuie să o avem în locuințe. Valoarea pentru fiecare cameră

0
Publicat:

Temperatura pe care trebuie să o avem în locuințe diferă în funcție de perioada zilei și activitățile pe care le desfășurăm.

calorifer jpeg

Cea mai frecventă dilemă pe care o au multe persoane este legată de temperatura optimă în casă în raport cu anotimpurile.

În perioadele de tranziție,cum suntem acum, aceste neclarități sunt mai pronunțate, întrucât organismului îi trebuie puțin timp să se acomodeze la noul anotimp.

Astfel, pe timpul iernii, sunt persoane care nu se simt confortabil decât dacă sunt 25 de grade în casă.

În urma unor experimente realizate, cercetătorii au ajuns la o concluzie. Temperatura ideală în casă este de 21 grade Celsius.

Experții au dezvăluit care sunt temperaturile ideale pentru fiecare cameră:

  • Living: 20-22°C
  • Dormitor: 16-19°C
  • Bucătărie: 18-20°C
  • Baie: 22-24°C
  • Hol: 15-18°C
  • Cămară: 15-18°C

Aceste valori sunt standard pentru persoanele care stau acasă și sunt active.

„Uneori, temperaturile pot avea un impact și asupra somnului. Experții sunt de părere că încăperile răcoroase contribuie într-un mod pozitiv la o noapte de odihnă profundă. Din acest motiv, ar trebui ca temperatura să fie în jurul valorii de 16-22 de grade. O temperatură ridicată ne poate afecta capacitate de concentrare. Pentru copii și sugari, temperatura ideală a camerei în timpul somnului ar trebui să fie cuprinsă între 16-24°C. În schimb, dacă temperatura din cameră nu este situată corespunzător puteți ajunge să suferiți se insomnii”, potrivit playtech.ro.

Vara, temperaturile ridicate îi pun pe mulți în situația de a-și porni aerele condiționate. Dacă alegem să le pornim, este necesar să încercăm să păstrăm o temperatură de 20 de grade.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite