Campionatul european de imitat pescăruși a fost câștigat de... „băiatul pescăruș” VIDEO

0
Publicat:

La fel cum Peter Parker s-a transformat în Spider-Man după ce a fost muşcat de un păianjen, un băiețel din Marea Britanie, în vârstă de nouă ani, a devenit „băiatul pescăruş”, după ce a fost ciupit de o astfel de pasăre, relatează BBC.

Băiatul Pescăruş, la Campionatul European, captură video
Băiatul Pescăruş, la Campionatul European, captură video

Cooper, din Chesterfield, Marea Britanie, a povestit că a început să imite pescăruşii după ce a fost ciupit de unul în timp ce mânca un sandviș cu ton pe plajă. Atunci a hotărât că vrea să devină Băiatul Pescăruș, la fel ca atunci când Peter Parker a devenit Spider-Man după ce a fost mușcat de un păianjen.

Pasiunea lui pentru aceste păsări i-a adus locul I la un concurs european mai puţin obişnuit, Gull Screeching, cel de imitat sunete ale pescăruşilor.

„Mi se pare că sunt nişte păsări foarte drăguţe, îmi plac datorită zgomotului lor”, a spus Cooper. „Uneori pot fi un pic înfricoșători și încă sunt un pic precaut când mănânc pe plajă, așa că o fac într-un cort mic. (...) Ultima masă pe care am mâncat-o pe plajă a fost o înghețată”, a povestit el.

La rândul său, mama lui Cooper, Lauren, mărturiseşte că, la început, era foarte enervant când băiatul a început să imite pescărușii, dar apoi toţi din familie și-au dat seama că era foarte bun la asta.

Despre Campionatul European „Gull Screeching”, desfăşurat în oraşul De Panne, Belgia, au aflat pur întâmplător, de la un bărbat pe care nu îl cunoşteau. Acesta l-a auzit pe Cooper la un loc de joacă cum imita pescăruşii, i-a spus că este foarte bun şi i-a sugerat să participe la concurs.

A obţinut cel mai mare punctaj din campionat

Cooper şi-a luat cu el în Belgia mascota sa norocoasă, un mic model de pescăruș pe care îl numește Stephen, dar părinții săi îl numesc Steven Seagull, la fel ca actorul Steven Seagal. Părinții și bunicii lui au fost acolo pentru a-l susține, la fel ca și sora lui, Shelby, care avea un con mare de chipsuri din spumă.

Băiatul de 9 ani a obținut 92 de puncte din 100 posibile, ceea ce înseamnă că a câștigat categoria juvenilă, dar a avut, de asemenea, cel mai mare punctaj din concurs.

Celelalte categorii au fost pentru adulți și pentru „stoluri”, adică un grup de persoane care fac imită simultan sunetele produse de pescăruşi.

Juriul Campionatul European „Gull Screeching” este constituit din profesioniști cu experiență în cercetarea și/sau monitorizarea privind pescărușii.

„A reușit să includă mai multe tipuri de strigăte în interpretarea sa și fiecare dintre ele a semănat cu un strigăt de pescăruș adevărat într-un mod foarte impresionant. De fapt, pentru mine, el a fost nu numai cel mai bun dintre tinerii participanți, ci și dintre toți cei care au luat parte la campionat”, a spus Jan Seys, biolog marin și unul dintre membrii juriului, despre micul Cooper.

„Acordăm atenție timbrului, ritmului, precum și variației. La urma urmei, pescărușii au un repertoriu destul de extins de sunete, de la strigăte de alarmă până la strigăte lungi care arată clar că nu doresc niciun intrus nedorit pe teritoriul lor”, a mai precizat el.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite