Lux şi Feng Shui, totul cu măsură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Ritei Mureşan are living cu accente de roşu şi dining cu mobilă de lux italiană, încrustată cu pietre prieţioase, şi a fost amenajată după principii chinezeşti. Locuinţa creatoarei de modă Rita Mureşan are fiecare cameră decorată altfel, a fost amenajată Feng Shui şi, chiar dacă e luxoasă, nu are nici urmă de opulenţă dizgraţioasă.

Nou şi vechi, clasic şi modern sub acelaşi acoperiş. Şi Feng Shui. Asta a avut în gând creatoarea de modă Rita Mureşan atunci când a început amenajarea şi decorarea casei. După câteva luni bune în care a căutat, pe la noi şi prin alte ţări, mobilierul potrivit, Rita Mureşan şi-a transformat căminul, situat în zona Ştefan cel Mare, locul de care avea nevoie: în care prietenii să vină cu bucurie la cină şi-n care relaxarea să fie în elementul ei la orice oră.

Starea de bine pe care o simte în spatele uşilor casei în care locuieşte cu cele două fiice (Rebeca şi Gloria), spune gazda săptămânii, vine din  amenajarea după principii Feng Shui. Înainte să decidă care va fi locul fiecărui obiect, creatoarea de modă a studiat literatură de specialitate. Deşi ştia exact de ce elemente are nevoie pentru un cadru scăldat în armonie, ca să obţină decorul cu dichis de care se bucură acum a apelat şi la ajutorul unor persoane pentru care arta Feng Shui nu mai are niciun secret.

Dacă o întrebi de ce a ales o amenajare Feng Shui, îţi răspunde râzând: „De ce nu?". „Arta Feng Shui înseamnă aranjarea obiectelor astfel încât să-i fie bine şi sufletului, şi trupului, dar să ne fie bine şi din punct de vedere profesional. Eu am decorat casa respectând nişte principii, am pus obiectele acolo unde le e locul, încerc pe cât posibil să nu le schimb poziţionarea, dar pentru mine ele nu sunt esenţiale, nu mă domină. Nu prea mă ataşez de lucrurile materiale în general şi nici nu pun prea mare preţ pe ele, le cumpăr şi le folosesc, atât", spune Rita.

Masă pentru prieteni

Şi-a dorit o casă mare, cu încăperi înalte şi luminoase. Asta şi are. La parter şi-a amenajat zonele de lucru - atelierul de creaţie şi şcoala de modele, inaugurată anul acesta, iar la etaj, locuinţa propriu-zisă. A vrut să decoreze fiecare cameră altfel, dar a reuşit s-o facă de aşa manieră că nu s-a trezit cu un puzzle de stiluri.

La parterul casei, Rita are şcoala de modele recent inaugurată şi atelierul de creaţie



Sala în care se serveşte masa, al doilea loc preferat al vedetei - după bucătărie (unde stă cu orele, fiind mare amatoare de gătit) -, este mobilată în exclusivitate cu piese aduse din Italia. „A durat ceva până am găsit tot ce îmi doream. Prima piesă cumpărată a fost biblioteca în semicerc, toate celelalte au venit în completarea ei. Sunt piese din lemn masiv pictat manual şi decorate cu cristal, semnate de o firmă italiană câştigătoare a multor premii de design", arată Rita. Masa e foarte specială: „Pentru că îmi place să gătesc pentru cei care îmi vin în vizită, trebuia să fie foarte mare". 

La parterul casei, Rita are şcoala de modele recent inaugurată şi atelierul de creaţie

Sala în care cinează oaspeţii şi cei ai casei este mobilată numai cu piese Carpanelli, comandate în Italia



Într-un contrast cu diningul, livingul e mobilat de la un colţ la altul modern, iar roşul este vedetă. „E culoarea mea preferată, cea care mă face să mă simt vie. Peretele dinspre sud e roşu-aprins, iar nuanţa energizantă se regăseşte şi la setul format din bar, scaune şi masă - piese încrustate cu Swarovski.

Sala în care cinează oaspeţii şi cei ai casei este mobilată numai cu piese Carpanelli, comandate în Italia

Livingul spaţios este dominat de roşu, culoarea preferată a creatoarei de modă



Într-un colţ stau aliniate câteva icoane, la câţiva centimetri mai încolo, statuete ce-l reprezintă pe Buddha. Sunt prin zonă şi câţiva elefănţei cu trompa îndreptată în sus, simbol al norocului, şi o serie de fotografii cu cei dragi.

300 de metri pătraţi are locuinţa creatoarei de modă Rita Mureşan, care are, la parter,  şcoala de modele şi atelierul de lucru.

„«Acasă» este locul în care sunt cu fetele mele"

Definiţie Există şi nu prea semnul egal între locuinţa propriu-zisă şi noţiunea de „acasă" pentru Rita Mureşan. Important este, spune creatoarea, să le aibă alături pe Rebeca şi pe Gloria. Rita Mureşan se pregăteşte să plece în Guatemala împreună cu Diana Codruţa Dinu, cea care a câştigat concursul de frumuseţe pentru adolescente Miss Teenager România, organizat de creatoarea de modă în urmă cu două săptămâni.

Livingul spaţios este dominat de roşu, culoarea preferată a creatoarei de modă

Rita Mureşan şi labradorul Bella, pe canapeaua-loc de relaxare pentru toată familia



Diana va reprezenta România la competiţia internaţională Miss Teenager Universe 2011, care va avea loc pe 9 octombrie. Aşa că, spune Rita, şi ea fostă Miss, zilele astea nu prea se bucură de spaţiul ei Feng Shui. La întoarcere, va începe o nouă sesiune de cursuri la „The School Rita Mureşan", inaugurată în urmă cu aproape jumătate de an.

Când nu este prinsă între atelier, organizarea cu şcoala de modele şi cursurile pe care le susţine aici, îi place la nebunie să gătească. Cel mai adesea prepară mâncăruri cu specific thailandez. „Cam la fiecare două săptămâni, organizez o cină pentru prieteni, uneori chiar şi mai des. Nu ne prea petrecem weekendurile în Bucureşti, prefer să aleg cu fetele o destinaţie frumoasă, în care să ne încărcăm bateriile", spune gazda.

Cort sau palat

Canapeaua în faţa căreia stă mereu o măsuţă de cafea vintage e cea pe care Rita o indică dacă îi ceri să-ţi vorbească despre colţul preferat. Aici stă în fiecare seară la poveşti cu Rebeca şi Gloria şi cu Bella, câinele casei. Deşi locuieşte în casa pe care şi-a dorit-o, Rita Mureşan spune că „acasă" are şi nu prea legătură cu „zidurile". „«Acasă» înseamnă locul în care sunt fetele mele. Dacă sunt într-un cort sau un palat, nu e important, câtă vreme ele sunt de-a stânga şi de-a dreapta mea", conchide vedeta.

Rita Mureşan şi labradorul Bella, pe canapeaua-loc de relaxare pentru toată familia

Obiectul preferat al gazdei, luat dintr-un anticariat din Paris

Obiectul preferat al gazdei, luat dintr-un anticariat din Paris

Şcoala de modele a unei Miss

Numele: Rita Andreea Mureşan
Data şi locul naşterii: 23 noiembrie 1972, Breaza, jud. Prahova
Starea civilă: divorţată; are doi copii, Rebeca Maria şi Gloria Rita
Studiile şi cariera:
- A câştigat titlul de Miss România Top Model în 1993
- În 1998, a înfiinţat Casa de modă „Rebeca Rita“; în acelaşi an lansează şi prima colecţie – „Capricii“
- În anul 2000, a deschis primul magazin al Casei „Rebeca Rita“, iar în aprilie anul acesta a inaugurat „The School Rita Mureşan“
Locuieşte în: Bucureşti

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite