Legenda Google Chrome, îngenuncheată de hackeri pentru doar 60.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La concursul Pwn2Own hackerii se întrec în a sparge produsele giganţilor online
La concursul Pwn2Own hackerii se întrec în a sparge produsele giganţilor online

Browserul de internet Google Chrome s-a lăudat în ultimii doi ani pentru că este impenetrabil de către hackeri, iar codul său nu poate fi spart. Dar la competiţia specializată în spart browsere, „Pwn2own", Chrome a suferit o înfrângere umilitoare.

Google a oferit pentru posibilitatea de a sparge browserul doar 60.000 de dolari, deși promisese un milion de dolari.  Echipa franceză Vupen, specializată în spart coduri de programare, a acceptat provocarea şi a dat o demonstraţie de forţă. Ei au reuşit să penetreze Chrome în doar cinci minute şi au primit 20.000 de dolari de la gigantul IT, scrie „The Guardian".

Atacul a fost realizat pe versiunea pentru sistemul de operare Windows. Al doilea browser care a căzut după ce hackerii s-au ocupat de el a fost Safari, realizat de către Apple.

Partea interesantă a atacurilor date la Pwn2own este că metodele sunt apoi oferite publicului şi organizatorilor, pentru ca cei care produc software-uri să poată să-şi optimizeze clientul de internet.

Competiţia a fost de obicei pierdută umilitor de către Safari, care era prima care cădea în mâinile hackerului Charlie Miller. Apoi urmau Firefox şi Internet Explorer, în ultimii doi ani Google Chrome rămânând imposibil de penetrat.

Cei de la Vupen au declarat că „Am vrut să arătăm că Chrome nu este de nebătut. Anul trecut am văzut destule titluri cum că Google Chrome este de nebătut. Am vrut să ne asigurăm că Chrome-ul va cădea primul".

60.000 de dolari şi pentru un student rus

Google Chrome a căzut și în mâinile studentului rus Sergey Glazunov, care a exploatat o vulnerabilitate a browserului de internet. Rusul a reușit această performanță în cadrul concursului Pwnium Competition de la Vancouver. Premiul primit de rus nu a fost nici pe departe de un milion de dolari, ci doar de 60.000.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite