La doar 17 ani un tânăr a inventat aparatul care elimină toţi germenii din avion VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 17 ani a inventat un sistem prin care aerul din interiorul unui avion este curăţat şi astfel nu mai există riscul îmbolnăvirii din cauza germenilor care circulă prin aer.

Raymond Wang a explicat în cadrul unei conferinţe TED modul în care germenii periculoşi circulă prin aerul din cabina avioanelor. Sistemele actuale de climatizare din avioane nu improspătează aerul, ci asigură doar recircularea lui.

Astfel, bacteriile por circula foarte simplu de la un pasager la altul. Poate fi vorba de o banală viroză, dar şi de boli grave care se trasnmit prin aerul contaminat, cum sunt Ebola, SARS şi gripa aviară, scrie The Independent.

Cunoscând această problemă, Wang a construit un dispozitiv asemănător unui mic ventilator, care scoate aerul din cabină şi aduce un aer curat din exterior, deci se poate renunţa la recircularea aerului.

În prezent în avioane există filtre care curăţă parţial aerul, dar germenii au timp să circule înainte de-a ajunge la filtre. Asfel, în cazul în care un pasager este bolnav de gripă aviară şi strănută în avion, la finalul zborului pot fi contaminaţi chiar şi 17 călători, explică Wang.

Prin dispozitivul inventat de el, fiecare pasager va avea practic propria lui „zonă de respiraţie”, deci nu va mai fi afectat de germenii pe care i-ar transmite cel de lângă el.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite