INFOGRAFIE Ce-are femeia-n frigider? Bikini, ojă şi rimel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europencele ţin în frigider şampoane, tratamente de păr, lacuri de unghii, dar şi haine sau pantofi FOTO: Shutterstock
Europencele ţin în frigider şampoane, tratamente de păr, lacuri de unghii, dar şi haine sau pantofi FOTO: Shutterstock

În jur de 22 de milioane de europence ţin la rece în frigider cosmetice, pulovere, dresuri şi chiar lenjerie intimă pentru a le „conserva“ mai bine, potrivit unui studiu.

O nouă „divă“ a apărut în Europa: se numeşte „kitchenista“ (termen derivat din „kitchen“ - bucătărie şi „fashionista“ – împătimită a modei) şi îşi ţine produsele cosmetice şi îmbrăcămintea în frigider pentru a le păstra proaspete sau a le menţine aspectul mai mult timp.

O europeancă din cinci foloseşte frigiderul pe post de şifonier, potrivit unui studiu realizat recent de Kantar Media pentru Samsung. „Campioane“ sunt polonezele, unde 6,3 milioane de femei au acest obicei. În frigiderul lor pot fi găsite prodpuse cosmetice precum cremele pentru picioare.

Multe kitcheniste sunt şi în Germania, unde 5,3 milioane de femei îşi conservă în frigider lucruri precum creioanele pentru ochi. Italiencele, franţuzoaicele şi britanicele ţin la rece şampoane, lacuri de unghii, farduri sau tratamente de îngrijire a părului.

Europencele folosesc adeseori frigiderul pe post de şifonier. În locul preparatelor culinare, poţi avea supriza să găseşti în el lucruri precum pantofi, branţuri, pulovere de caşmir sau angora, dresuri şi chiar lenjerie intimă. Franţa este ţara în care găsim cele mai multe kitcheniste atunci când vine vorba de haine păstrate la rece. Rezultatele studiului Samsung arată că peste o jumătate de milion de franţuzoaice preferă să îşi păstreze anumite haine la temperaturi scăzute.

„Cum numărul femeilor care investesc în produse cosmetice şi obiecte vestimentare creşte, este normal să observăm un procent semnificativ al femeilor din toată Europa care aleg să le depoziteze mai degrabă în frigider decât în dulăpiorul din baie. Este un secret venit din cercurile pasionaţilor de cosmetice, potrivit căruia anumite produse de înfrumuseţare acţionează mai eficient şi se păstrează mai bine dacă sunt ţinute la temperaturi scăzute“, a explicat Emma Hill, beauty expert.

INFOGRAFIC KITCHENISTA
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite