În 2012, căminul se decorează cu imaginaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul mare eveniment de profil al anului a desemnat designerii lui 2012 – un  japonez,  un francez şi doi brazilieni – şi a trasat noile direcţii în amenajăre: simplitate, reciclare, culoare.

Se vorbeşte pe îndelete zilele acestea - mai mult la alţii, mai puţin la noi, e adevărat - despre noile linii trasate de târgul Maison&Objet, ediţia de primăvară, ce s-a încheiat marţi, 24 ianuarie, la Paris. 

Păstrând buna tradiţie, Maison&Objet, unul dintre prestigioasele evenimente de design interior ale lumii şi cea mai importantă manifestare de gen găzduită de capitala Franţei, a desemnat săptămâna trecută designerii de top ai anului 2012. Lista cuprinde patru nume: Tokujin Yoshioka (Japonia), fraţii Humberto şi Fernando Campana (Brazilia) şi Hubert le Gal (Franţa).  



Întoarcerea la rădăcini

Mutând reflectoarele pe tendinţele acestui an, lista nu mai este nici pe departe atât de scurtă precum cea care-i reuneşte pe designerii de mai sus. Reunite sub tema „Nebuniei", standurile sutelor de expozanţi de pe toate continentele au trasat direcţii bune de urmat în 2012 şi nu numai.

image



Noi interpretări ale vechiului, nuanţe puternice în toate camerele casei talei, individualism - sunt câteva dintre cuvintele-cheie ale târgului. „Într-un cotidian din ce în ce mai sufocant, consumatorii nu văd o soluţie mai bună decât întoarcerea la rădăcini, la ceea ce contează cu adevărat", scria AFP zilele trecute. Azi, mai mult decât oricând, designul face apel la emoţie, iar designerii au grijă să umple showroomurile de prezentare cu piese cu personalitate, menite să ne ajute în regăsirea unui echilibru interior, notează www.thesundaily.my.

image

Click pe foto pentru a vedea alte idei de amenajare



Nu-i de mirare deci că pe lista scurtă a noilor mode în amenajările interioare capătă un loc din ce în ce mai important abordarea eco. În acelaşi timp, paleta de culori mulţumeşte pe toată lumea: de la bleu, turcoaz şi violet la verde, argintiu şi auriu, totul e „pe val".  În 2012, o casă frumoasă e una în care lucrurile frumoase se fac şi cu bani puţini, folosind, de la bucătărie în living şi din baie în dormitor, cât mai multe piese pe care înainte de criză le-ai fi aruncat la gunoi. Un exemplu în acest sens, care a atras multe priviri  la târg, e un perete decorat cu bucăţi de jeanşi uzaţi (foto stânga).

Agendă

Următoarele mari evenimente de profil au loc în Italia, Salonul Internaţional de Mobilă Milano (17-22 aprilie), în Rusia, Euroexpofurniture Moscova (24-27 aprilie) şi în Marea Britanie, Pulse Home 2012 Londra (10-12 iunie).

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite