Hobby-urile celor mai de succes oameni din lume. Activităţi care pot ajuta la dobândirea reuşitei în viaţă

0
0

Bil Gatesc, George W. Bush sau Marissa Mayer. Sunt doar trei exemple ale oamenilor de succes care sunt de părerea că hobby-urile pe care le practică îi ajută în activităţile pe care le întreprind.

Oamenii de succes ştiu că viaţă nu este compusă doar din muncă, mâncare şi somn. Toată lumea trebuie să se bucure de timp liber, preluând un hobby care să îi relaxeze şi chiar să îi ajute în dobândirea reuşitei în viaţă. În ultimul timp se pune accentul din ce în ce mai mult pe funcţiile mentale, care se dovedesc a fi mai importante decât s-a ştiut până acum. De exemplu, oamenii de ştiinţă spun că utilizarea unui instrument muzical, poate stimula creativitatea, abilităţile analitice şi funcţiile motorii.

Pentru puţină inspiraţie, vă prezentăm în continuare hobby-urile a 5 oameni de succes:

Richard Branson joacă şah

Magnatul  este cunoscut pentru latura sa aventuroasă şi practicarea sporturile extreme. Totuşi, hobby-ul său preferat implică activitatea mentală.

„Cred că şahul este cel mai bun joc din lume. Acesta combină cele mai bune tactici ale multor sporturi - planificare, curaj şi asumarea de riscuri. În plus, vă puteţi bucura de o ceaşcă de ceai şi o conversaţie interesantă, în timpul jocului”, a scris Branson pe blogul lui.

image

FOTO businessinsider.com

Jack Dorsey iubeşte drumeţiile

În 2011, când Dorsey a inaugurat aplicaţia Twitter, co-fondatorul a declarat public că pentru a obţine succesul, el şi-a ales în fiecare zi o temă la care s-a gândit în timp ce făcea mici drumeţii. Dorsey a declarat că fiecare sâmbătă a lui este rezervată drumeţiilor, scrie businessinsider.com FOTO businessinsider.com

image

  Bil Gatesc iubeşte să joace bridge

Gates are cateva hobby-uri pe care le consideră "de modă veche". Co-fondatorul Microsoft este un jucător avid de bridge. De asemenea, el iubeşte să joace tenis şi petrece mult timp practicând jocul favorit al copiilor săi.

image

FOTO businessinsider.com

George W. Bush pictează

Se pare că fostul preşedinte al SUA este un pictor prolific. Acesta a realizat mai mult de 50 de tablouri cu câini, numeroase peisaje şi cel puţin 30 de portrete al unor lideri mondiali. Bush a început să picteze după încetarea mandatului, în 2009, petrecând o lună în Florida pentru a învăţa această artă. FOTO businessinsider.com

image

Marissa Mayer găteşte

Este CEO-ul Yahoo, dar a declarat pentru revista „San Francisco” că iubeşte să gătească. „ Cei mai buni bucătari sunt chimiştii” a spus Mayer, care are o abordare practică de coacere, realizând foi de calcul care analizează reţetele brioşelor sau a reţetelor de glazură. „Hobby-urile mele mă ajută să-mi fac mai bine treaba. În acest mod, descopăr modalităţi inovatoare de a privi lucrurile", a spus CEO-ul Yahoo.

image

FOTO businessinsider.com

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite