Harta stereotipurilor britanice despre alte popoare: cum sunt percepuţi românii şi moldovenii de peste Prut, dar şi relaţia dintre Ungaria şi ţara noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurnaliştii publicaţiei „The Independent” au realizat o hartă a stereotipurilor pe baza căutărilor din versiunea britanică a motorului de cautare Google. FOTO The Independent
Jurnaliştii publicaţiei „The Independent” au realizat o hartă a stereotipurilor pe baza căutărilor din versiunea britanică a motorului de cautare Google. FOTO The Independent

O hartă a stereotipurilor realizată cu ajutorul funcţiei Google autocomplete, prin care sunt sugerate rezultate în funcţie de o anumită căutare, a scos la iveală percepţia locuitorilor din Regat referitoare la alte popoare europene, printre care românii şi ungurii.

Jurnaliştii publicaţiei „The Independent” au realizat o hartă a stereotipurilor pe baza căutărilor din versiunea britanică a motorului de cautare Google. Aceştia au folosit întrebări ca „De ce este (ţara X) atât de…” şi „De ce (ţara x)…?” şi au selectat cele mai interesate, amuzante sau controversate rezultate.

Funcţia Google de sugerare a rezultatelor (autocomplete) oferă adesea, notează „The Independent”, o privire de ansamblu pe alocuri terifiantă asupra presupunerilor şi percepţiilor oamenilor despre anumite locuri din această lume. 

Conform rezultatelor afişate pe harta stereotipurilor britanicilor, „Polonia urăşte Rusia”, în timp ce ruşii sunt homofobi, Republica Moldovă este etichetată ca fiind o zonă săracă, iar România este văzută ca o ţară religioasă. Curiozitatea britanicilor faţă de ţara noastră a rezultat şi din căutarea care a dus la concluzia că „Ungaria urăşte România”.

image

FOTO 

Republica Cehă este o ţără de atei, după cum indică rezultatul de pe hartă, faptul că Grecia vrea să iasă din UE îi preocupă pe britanci, iar legat de Spania au vrut să afle de ce are mari probleme cu şomajul.

CLICK pe imagine pentru varianta mărită

harta
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite