Greşeli care duc la îmbătrânirea prematură a corpului: alegeri alimentare nepotrivite şi alţi factor de risc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu există tinereţe fără bătrâneţe, însă cu singuranţă există factori care accelerează procesul de îmbătrânire. Aceştia sunt responsabili de modul de funcţionare a corpului şi de capacitatea organismului de regenerare.

Probabil cu toţii cunoaştem persoane de peste 90 de ani care încă sunt în mare formă şi altele de nici 50 de ani care abia se mai pot mişca. Totul ţine de modul în care funcţionează organismul, scrie rodalewellness.com. Pentru a spori şansele să vă încadraţi în prima categorie, ar trebui să faceţi tot posibilul să evitaţi obiceiurile care accelerează procesul de îmbătrânire.

Alegeri alimentare nepotrivite

O dietă săracă este aproape o garanţie sigură că veţi îmbătrâni mai repede decât este programat ADN-ul. Pentru a limita numărul de calorii şi a beneficia de mai multe substanţe nutritive, încercaţi să mâncaţi alimente care sunt cât mai aproape de starea în care au fost recoltate. Fructe, legume, cereale integrale, carne. Limitaţi alimentele procesate, care sunt pline de sare, zahăr, aditivi şi conservanţi, de care nu aveţi nevoie.

Lipsa somnului

Dacă nu dormţi bine sau suficient, întregul corp are de suferit. Somnul este una dintre cele mai importante componente ale unei vieţi sănătoase, fericite şi productive, aşa că acordaţi-i impoartanţa necesară. Somnul ajută creierul să creeze noi conexiuni. De asemenea, reîncarcă sistemele corpului. Lipsa somnului măreşte riscul de creştere în greutate şi, în esenţă, riscul apariţiei oricărei probleme de sănătate. Ar putea părea o exagerare, dar decenii de studii medicale nu pot avea rezultate greşite.

Stres

Stresul ocazional poate fi un factor motivant. Puţin stres vă poate face corpul să elibereze hormoni ca adrenalina. Este reacţia evolutivă de luptă. Cu toate acestea, stresul şi eliberările ulterioare ale hormonilor pot provoca dureri de cap (chiar şi migrene ). Cu trecerea timpului, stresul cronic vă poate face să arătaţi şi să vă simţiţi mai în vârstă. În plus, poate contribui la o mulţime de probleme de sănătate.

Inactivitate

Lipsa mişcării este una dintre cele şapte păcate mortale. Statul dezactivează muşchii scheletici din corpul inferior, determinând consecinţe metabolice negative. Nu este niciodată prea târziu să schimbaţi acest lucru. Dacă lucraţi la birou, încercaţi să vă ridicaţi mai des. Programaţi întâlniri la care să mergeţi pe jos sau mişcaţi-vă prin sală în timpul apelurilor din conferinţe.

Viciile

Dacă puteţi evita alcoolul, tutunul şi medicamentele în exces, îi veţi face corpului o mare favoare. Viciile provoacă daune mai repede decât credeţi. Nu durează decât 15 minute până când fumatul ţigării să dăuneze ADN-ului, potrivit unui studiu publicat în Chemical Research in Toxicology .

Ignorarea factorilor de risc

Dacă tensiunea arterială crescută, nivelul ridicat de zahăr din sânge sau colesterolul ridicat nu sunt detectate la timp, acestea vă vor distruge corpul. Problema este că, uneori, oamenii nu ştiu că au aceste probleme până când suferă un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră şi păstraţi atenţia asupra semnelor care pot indica probleme de sănătate.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri