GALERIE FOTO „Handimals”, picturi inedite care dau altă viaţă mâinilor pe care sunt pictate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Picturile pe corpul uman pot fi extraordinar de expresive şi de bine conturate, cucerind chiar statutul de opere de artă. Acelaşi lucru se poate spune şi despre picturile lui Guido Daniele, artist italian, care, prin măiestria sa, a dus o simplă pictură la un alt nivel, relatează beautifullife.info.

Guido Daniele este un artist italian cunoscut pentru stilul său ultra-realist de a da naştere unor opere de artă. Graficianul s-a născut în orăşelul Soverato, din regiunea Calabria din sudul Italiei, absolvind Academia Brera, specializarea sculptură. Ulterior, a urmat cursurile şcolii Tankas din India.

Daniele a lucrat pentru mai multe companii de publicitate, timp în care şi-a definit stilul şi a reuşit să testeze diferite modele de pictură folosindu-se de un aerograf (pulverizator care acoperă uniform cu vopsea suprafeţe mari n.r.). 

Artistul a pictat decoruri de până la 400 de metri pătraţi sau, dar a creat şi picturi în stil „trompe l'oeil” (traducere din franceză: „a înşela ochiul”, tehnică de a picta imagini realistice pentru a crea iluzia existenţei picturii în realitate n.r.) pentru case private şi clădiri publice.

În 1990, artistul a început să exploreze şi să experimenteze desenele realizate pe corpul uman, având o predilecţie pentru desenele pe mâini. Folosindu-se de abilităţile sale şi de corpurile contorsionate ale unor modelelor, el a putut crea portrete realiste şi scene desprinse din cotidian care conturau un tablou viu. Includerea corpului uman în creaţiile sale a dus la adăugarea unui nou element în munca sa, direcţie pe care Guido a explorat-o la maxim.

În anul 2000, Guido a creat seria de picturi pe corpul uman „Handimals”, denumirea fiind un joc de cuvinte ce vrea să arate alăturarea dintre membrele umane, «hand» şi diverse animale, «animals». 

Colecţia de renume mondial ilustrează animale cu detalii foarte bine definite, pictate pe mâinile modelelor. Lucrările sale au fost folosite în industria publicitară, precum şi la evenimentele de modă şi la expoziţii. Folosindu-se de creativitate şi de manipularea mâinilor, Guido a fost capabil să înfăţişeze orice animal dorea, rezultatele fiind cu adevărat uimitoare!

În 2007, Guido Daniele a primit din partea reţelei de televiziune Animal Planet titlul onorific de „Eroul Anului”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite