Fotografii unice, care surprind lansarea la apă a Titanicului, descoperite din întâmplare: cine le-a realizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 100.000 de oameni au venit să vadă lansarea la apă a Titanicului, care era cel mai mare vapor construit până atunci/Imagini H. Aldridge/BNPS/Daily Mail
Peste 100.000 de oameni au venit să vadă lansarea la apă a Titanicului, care era cel mai mare vapor construit până atunci/Imagini H. Aldridge/BNPS/Daily Mail

Cinci fotografii necunoscute până acum, care arată lansarea la apă a vaporului Titanic, vor fi scoase la licitaţie după ce au fost descoperite întâmplător într-un dulăpior.

Imaginile au fost surprinse pe 31 mai 1911, cu ocazia lansării la apă a faimosului transatlantic. Peste 100.000 de oameni au asistat atunci la ceremonie, scrie Daily Mail.

image

Fotografiile, realizate pe plăcuţe de sticlă, au fost realizate de un om de afaceri, care a primit acces pe şantierul naval Harland and Wolff din Belfast, unde a fost construit vaporul. Toţi cei care au vrut să vadă lansarea la apă a Titanicului au plătit un bilet ca să aibă acces pe şantierul naval.

După lansarea la apă, inginerii au mai lucrat luni de zile la Titanic, pentru a monta motoarele şi ale elemente esenţiale. Abia pe 2 aprilie 1912 au început probleme pentru testarea vaporului pe apă, iar pe 10 aprilie a avut loc voiajul inaugural, care avea să fie şi ultima călătorie pentru Titanic.

image

Transatlanticul s-a scufundat în dimineaţa zilei de 15 aprilie 1912, după ce a lovit un aisberg. Peste 1.500 de oameni şi-au pierdut atunci viaţa, din cei 2.224 care se aflau la bord.

image

Recent, urmaşii fotografului au descoperit pozele întâmplător, într-un dulăpior. Imaginile ar putea fi vândute cu aproximativ 8.000 de lire sterline.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite