FOTO VIDEO Mamă pentru doi tigri bengalezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Janice se odihneşte adesea alături de cei doi tigri. FOTO Daily Mail
Janice se odihneşte adesea alături de cei doi tigri. FOTO Daily Mail

Cei mai mulţi iubitori de animale se ataşează de o pisică sau de un câine, eventual de un hamster, un papagal sau un porcuşor de Guineea. Există însă şi persoane pentru care compania unui şarpe sau, în cazul de faţă, a unor tigri bengalezi nu se compară cu nimic.

Janice Haley a renunţat în urmă cu 20 de ani la serviciu pentru că nu mai suporta să lucreze ore întregi într-un birou, simţea nevoia să facă o schimbare radicală în viaţa ei. 

Deşi pare o alegere bizară, femeia a decis să înveţe cum să dreseze tigri, după ce a descoperit în ziarul local un curs pentru începători. Acela a fost momentul în care Janice şi-a găsit menirea.

Doi ani mai târziu, femeia orginară din Orlando, SUA, a îndrăznit să aducă acasă primul ei pui de tigru, pe Chuffer, care a făcut-o să se îndrăgostească iremediabil de elegantele feline.

jada

Janice şi „fetiţa“ Janda FOTO Daily Mail 

Aşa a ajuns să-şi întregească familia, în 2002, cu Janda (care are acum 12 ani), o parteneră pentru Chuffer. Janice Haley a avut parte şi de momente dureroase de când s-a dedicat creşterii şi îngrijiri tigrilor. A fost devastată când Chuffer a murit, în 2007, dar s-a consolat cu Saber, care avea numai două luni când a venit să locuiască alături de Janice şi soţul ei.

Janice îi tratează pe Saber, masculul care astăzi cântăreşte 272 de kilograme, şi femela Janda, o pisicuţă de aproape 182 de kilograme, ca şi cum ar fi copiii ei. 

image

Janice îşi hrăneşte copiii cu mâna ei. FOTO Daily Mail

Chiar dacă mulţi dintre cei care o cunosc pe Janice se tem că dragostea ei ar putea să se dovedească fatală într-o bună zi, aceasta îl lasă pe Saber, care este mai mic de vârstă, să adoarmă cu degetul ei în gură, obicei pe care l-a căpătat de pe vremea când era doar un pui. 

image

Saber este „băiatul mamei“, dependent de sărutările lui Janice FOTO Daily Mail 

Bineînţeles, Janice îi hărneşte cu mâna ei în fiecare zi, îi plimbă, în spală şi veghează să le meargă bine. Celor care o acuză că ţine felinele în captivitate, Janice le explică de fiecare dată că aceste animale nu mai au şansa să reziste în sălbăticie şi că exemplarele care supravieţuiesc, care nu cad pradă braconierilor, sunt cele aflate în captivitate. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite