FOTO Sălbăticia, în cele mai frumoase imagini ale lui 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imaginea care a câştigat marele premiu în acest an FOTO edition.cnn.com
Imaginea care a câştigat marele premiu în acest an FOTO edition.cnn.com

Câştigătorii premiilor pentru Wildlife Photographer of the Year au fost anunţaţi. Competiţia anuală, susţinută de Muzeul Istoriei Naţional din Anglia şi BBC Worldwide, alege cele mai bune imagini din toată lumea pentru „creativitatea, măiestria şi complexitatea tehnică”.

Mai mult de 100 de fotografii vor fi expuse la Muzeul de Istorie, din Londra, până în martie 2014, când expoziţia va fi dusă în toată lumea. Premiul cel mare, „Wildlife Photographer of the Year”, i-a revenit lui Greg du Toit, din Africa de Sud, pentru fotografia sa, „Esenţa elefanţilor”.

Imaginea sa a ieşit în evidenţă din cele 43.000 de fotografii înscrise. „Imaginea lui Greg ne-a catapultat imediat în Africa. Este un exemplu pentru excelenţă tehnică, dar şi pentru momentul unic capturat. Este genul de imagine pe care o prinzi o dată în viaţă”, a spusJim Brandenburg, preşedintele juriului. Cadrul lui Du Toit a fost realizat în Botswana, după un deceniu petrecut în goana după cadrul perfect.

Connor Stefanison (Canada) 

bufnita

Paul Souders (United States) 

urs

Un alt premiu important, de această dată pentru fotografii tineri ai vieţii sălbatice, i-a revenit lui Udayan Rao Pawar, din India. Imaginea sa, cu mama crocodil, pe care stau agăţaţi puii săi, a făcut deja înconjurul lumii zilele acestea, în mediul virtual.

Tânărul în vârstă de 14 ani a captat această scenă de-a lungul râului Chambal din Madhya Pradesh. „Când s-a lăsat soarele, am văzut această scenă. Mama s-a ridicat la suprafaţă din mlaştină, iar puii au urcat pe ea imediat după”, a povestit Pawar.

crocodil
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite