FOTO Farfuria cu păr şi paharul spinos- obiecte de uz zilnic, refăcute în aşa fel încât să-ţi îngreuneze viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O stropitoare cu burlanul de scurgere poziţionat invers, o umbrelă din ciment, cizme de ploaie decupate în vârf, o farfurie acoperită de păr, un pahar de vin spinos şi un bol cu o gaură pe fund - acestea sunt doar câteva dintre obiectele folosite în viaţa de zi cu zi care apar în seria lucrurilor incomfortabile a arhitectei Katerina Kamprani.

„Răzbunător şi meschin? Sau un studiu relevant al obiectelor de zi cu zi? Scopul acestui proiect este remodelarea obiectelor utile, făcându-le incomfortabile, dar folosibile, prin păstrarea semioticii obiectului original”, se precizează în introducerea prezentării proiectului.
 

Pe pagina sa de Facebook, Kamprani numeşte colecţia „Incomfortabil” „o colecţie a inconvenientului obiectelor de zi cu zi”, adăugând că „ a pornit ca un proiect de design ciudat şi sadic. S-a jucat cu mintea ei şi a cunoscuţilor, există în schiţe şi în 3D, fără a avea, însă, vreun scop. Este un parazit în lumea materialismului şi a designului”.

image


Cizme de ploaie decupate în vârf FOTO slate.com

image

Umbrela din ciment FOTO slate.com

image


Farfurie acoperită de păr FOTO slate.com


 

„Dispozitivele şi sistemele tehnologice complexe pot fi foarte frustrante chiar şi pentru utilizatorii pasionaţi. Cred că un designer are nevoie de timp şi de răspuns din partea publicului pentru a crea ceva atât de natural pentru utilizator precum mâncatul cu furculiţa. Proiectul meu este creat cu atenţie special pentru a enerva. Se hrăneşte cu design-ul fiecărui obiect şi rezultatul este o glumă”, a adăugat Kamprani. 

image


Pahar cu spini FOTO slate.com

image

Bol găurit FOTO slate.com

Citeşte şi:


Cum ne afectează dispozitivele tehnologice folosite înainte de culcare sănătatea

FOTO VIDEO Patul-vibrator te va scăpa de insomnie

FOTO Zâne miniaturale surprinse pe cameră: adevăr sau truc ieftin?








 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite