FOTO Cele mai ciudate case din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu toate casele sunt convenţionale. Unele sunt construite pentru a satisface cererile bizare ale clienţilor şi ies în evidenţă printr-o arhitectură spectaculoasă, desprinsă parcă din poveşti.

Unele persoane se pot dovedi foarte pretenţioase atunci când vine vorba de casa visurilor lor, caz în care arhitectura şi designe-ul interior conturează clădiri cu o „amprentă“ unică, ieşită din comun. Bineînţeles, preţurile la care ajung aceste case reflectă adesea unicitatea proiectelor.

10. Casa în formă de navă spaţială, Tennessee, SUA – 119.000 $

Pentru fanii Science Fiction există o casă construită în formă de navă spaţială în Chattanooga, Tennessee. Design-ul este perfect asemănător cu cel al unei nave spaţiale desprinse din filmele clasice SF. Casa are 600 de m pătraţi, 3 dormitoare şi 2 băi. 

image

Scara este construită sub forma unei rampe demnă de o navă extraterestră. Casa este localizată langă râul Tennessee, iar ocupanţii şi oaspeţii pot admira un peisaj extraordinar în speranţa că vor vedea ajuge să vadă o navă extraterestră adevărată.

9.  Casa în formă de pantof, Pennsylvania, SUA – 127.000 $

Această casă ciudată din Hallam, Pennsylvannia, a fost construită în anul 1948, ca strategie de publicitate, la ideea vânzătorului de pantofi Mahlon Haines. Se pare că Haines s-ar fi dus la un arhitect şi i-ar fi spus să construiască casa în forma pantofului pe care îl adusese cu el drept model.

image

Casa are 5 etaje şi este pusă la dispoziţia publicului curios. Carleen şi Ronald Farabaugh au cumpărat casa în 2004 şi sunt foarte încântaţi de antenţia şi popularitatea de care se bucură locuinţa-pantof.

8. Casa Nautilus, Mexic – 218.000 $

Casa este construită în forma unui cefalopod Nautilus şi reprezintă un tribut adus „bio-arhitecturii” de arhitectul mexican Javier Senosiain. Javier a imaginat această casă ca un omagiu al legăturii dintre oameni şi natură.

image

Casa are o formă ciudată şi unică, cu pereţi ornaţi din geamuri de sticlă colorată, iar înăuntrul casei se găseşte o grădină primitoare de arbuşti verzi.

7. Casa în formă de ciupercă, Ohio, SUA – 349.000 $

Legendele spun că ciupercile sunt casele preferate ale lumii magice în care trăiesc elfii. Pentru arhitectul Terry Brown, profesor de arhitectura şi design interior la Universitatea din Cincinnati, locuirea sub protecţia unei ciuperci nu este destinată numai creaturilor din basme.

image

Brown construit casa ciupercă în anul 1992, unde a şi locuit până în anul 2006. Arhitectul a construit o varietate de materiale de lungimi şi forme diferite, precum lemnul, sticlă colorată, obiecte ceramice, scoică şi metale. Casa în formă de ciupercă a fost scoasă la vânzare.

6.  Casa în formă de câine, Idaho, SUA – 1 mil $

Casa Dog Bark Inn are forma unui căţel din rasa beagle şi a fost construită în 2003 de către Dennis Sullivan şi Frances Conklin.

image

5. Casa-toaletă, Coreea de Sud – 1.1 mil $

Este greu de imaginat că cineva şi-ar dori să aibă o casă în formă de toaletă, dar fostul primar Sim Jae-Duk din Suwon, Coreea de Sud, a fost proprietarul unei asemenea case.

image

Explicaţia ar fi că Sim Jae-Duk s-a născut într-o toaletă. Casa a fost construită pentru a marca, în 2007, întâlnirea globală a World Toilet Association, organziaţie care se ocupă de îmbunătăţirea condiţiilor din toaletele publice din toată lumea.

4. Casa în forma unui VW Beetle, Austria – 1.4 mil $

Această casă a fost construită în 2003 de către Markus Volgreiter din Gigi, Austria. Casa VW Beetle nu este numai neconvenţională, ci şi ecologică.

image

3. Casa-cascadă, Pennsylvania, SUA – 2.7 mil $

Această casă maiestuoasă a fost construită în anul 1953, iar frumuseţea ei vine din faptul că a fost construită deasupra unei cascade.

image

Locuinţa a fost imaginată de arhitectul Frank Lloyd, fiind casa de vacanţă a familiei, localizată lângă izvorul Bear.

2. Casa de fier, Texas, SUA -3 mil $

Casa de fier localizată în Canionul Ransom, Texas este construită din 110 tone de fier şi a fost făcută în 23 de ani. Această casă ciudată a fost construită de arhitectul şi sculptorul Robert Bruno.

image

Înainte de moartea lui Bruno, casa a apărut în publicaţia Texas Country Reporter, iar anul trecut a fost lăudată în paginile revistei Vogue.

1.  Palatul Bulelor, Franţa – 9 mil $

Această casă se află în sudul Franţei şi a fost construită de Antti Lovag ca o replică la arhitectura convenţională. Palatul Bulelor este dominat de linii curbe şi are 28 de camere, fiecare cu câte un pat rotund.

image

Deşi această casă este relativ nouă, Ministerul de Cultură din Franţa a declarat-o monument istoric.

A consemnat Angie Voicu 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite