Fiecare belgian poate avea câte un „amic de îmbrăţişări“ în lockdown. Premierul Belgiei: „Vrem oprirea cazurilor, nu izolare”

0
0
Îmbrăţişări pe timp de pandemie
Îmbrăţişări pe timp de pandemie

Guvernul belgian a stability că în perioada celui de-al doilea lockdown fiecare persoană poate avea un „amic de alint”, reprezentând un mod de a întâlni alte persoane în afara celor cu care se locuieşte.

Belgia permite fiecărei persoane să aibă un „amic de alint” sau de îmbrăţişări” pe perioada lockdown-ului. Este metodă prin care guvernul încearcă să ajute oamenii să facă faţă celei de-a doua perioade de izolare, care a început pe 2 noiembrie şi va continua până pe 13 decembrie, scrie mediafax.ro

De la începutul epidemiei, Belgia a atins 500.000 de cazuri, iar decesele au depăşit 13.000.

„Vrem oprirea cazurilor, nu izolare”, a spus premierul belgian Alexander De Croo.

Regulile sunt simple, fiecare membru al unei familii are dreptul să aibă un amic de alint, iar cei care nu au partener, pot avea doi.

Întâlnirile cu „knuffelcontacts” au reguli precise: „Fiecare membru al familiei are dreptul la un însoţitor. Familiile îi pot invita acasă pe rând şi, atunci când este prezent un amic de alint, nu se pot primi alte vizite”.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru cei care trăiesc singuri: „Pe lângă partenerul de alint, pot invita o altă persoană, dar niciodată două în acelaşi timp”.

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite