Excesele de Sărbători se resimt cel mai mult astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Majoritatea petrecăreţilor se refac astăzi după excesele făcute de Crăciun FOTO Shutterstock
Majoritatea petrecăreţilor se refac astăzi după excesele făcute de Crăciun FOTO Shutterstock

Urmările neplăcute ale meselor îmbelşugate de Crăciun se fac simţite cel mai mult pe 28 decembrie, potrivit unei statistici. O persoană din două se recuperează astăzi după excesele de Sărbători stând în pat, cu draperiile trase.

 Astăzi este ziua în care majoritatea oamenilor încearcă să se refacă după cele trei zile de Crăciun în care au mâncat în exces şi au băut alcool mai mult decât de obicei. Un sondaj realizat de portalul britanic cu posturi de radio şi TV online Blinkbox arată că 50% din oameni se simt epuizaţi astăzi şi petrec ziua stând în pat, cu draperiile trase.

„Alcoolul şi mâncarea în exces, precum şi timpul îndelungat petrecut alături de familie în zilele anterioare ne pot crea o stare neplăcută într-o perioadă în care se presupune că ar trebui să ne simţim fericiţi. Cel mai bun tonic pentru această zi de vineri este să stai câteva ore singur, privind un film bun şi uitând puţin de familie“, a spus pentru cotidianul Daily Mail Ben Ayers, reprezentant al portalulul care a comandat statistica. 

Potrivit aceluiaşi sondaj, până pe 28 decembrie, un adult acumulează, în medie, 1,8 kilograme ca urmare a exceselor culinare din perioada Sărbătorilor. Pentru o treime din bărbaţii cu vârste peste 40 de ani, talia pantalonilor devine prea strâmtă din cauza surplusului de greutate acumulat de Crăciun. 

femeie pat

Azi realizăm că am depăşit bugetul

Un alt motiv de supărare astăzi este legat de finanţe. Pe 28 decembrie, majoritatea oamenilor calculează bugetul pentru următoarea perioadă, potrivit sondajului britanic. Previzibil, o mare parte dintre ei constată că au cheltuit mai mult decât trebuia pe mâncare şi pe cadouri pentru Crăciun. Consecinţa: încep să se îngrijoreze că nu vor reuşi să facă faţă cheltuielilor în luna ianuarie.

Zilele libere rămase până la sfârşitul anului şi apoi petrecerea de Revelion amână însă până în primele zile ale noului an îngrijorările serioase legate de bani . Potrivit unui alt studiu, se pare că buna dispoziţie dispare după opt-zece zile de la sărbătorile de iarnă. 75% din femei şi 70% din bărbaţi devin irascibili la aproximativ zece zile de la Revelion, iar problemele financiare reprezintă un motiv important de proastă dispoziţie. Starea poate evolua spre depresie, un fenomen destul de întâlnit după Sărbători.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite