Evită căderea părului învăţând să-l speli corect: 6 paşi pentru o îngrijire ca la salon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evită căderea părului învăţând să-l speli corect
Evită căderea părului învăţând să-l speli corect

Deşi pare un lucru pe care, teoretic, cu toţii ştim să-l facem, spălarea părulu trebuie făcută ţinând cont de câţiva paşi importanţi. Specialiştii atrag atenţia că îngrijirea corectă stă la baza sănătăţii scalpului şi a firului de păr.

Problema căderii părului a ajuns să fie din ce în ce mai frecventă. Deşi majoritatea oamenilor se drăbesc să găsească o soluţie în suplimente alimenatre, tratamente minune sau şampoane care pomit să stopeze problema, specialiştii sunt de părere că primul lucru ce trebuie făcut este învăţarea spălării părului în mod corect.

6 paşi pentru spălarea corectă a părului:

  • Fii atentă cum setezi temperatura apei

La început, pentru a înmuia părul, foloseşte apă caldă, dar nu fierbinte. Apa caldă ajută la deschiderea cuticulei şi, astfel, substanţele active din şampon şi mască vor intra în firul de par. 

  • Alege produsele potrivite de îngrijire

Un păr vopsit are nevoie de un şampon şi un tratament pentru întreţinerea culorii, deoarece structura părului este modificată în urma vopsirii. Tot aşa, dacă ai un păr care a trecut prin mai multe procese chimice, atunci orienteză-te spre produse de reparare sau de hidratare.

  • Şamponează-ţi părul de două ori

Prima dată, obiectivul este să îţi degresezi părul, apoi să pui în acţiune şamponul. Prima spălare este gândită să antreneze toate reziduurile, iar a doua şamponare este menită să cureţe în profunzime, motiv pentru care se formează şi mai repede spuma aerată, curată, spune stilista Wella Professionals, Antoaneta Stoican.

  • Ai răbdare cu clătirea

Nu îţi clăti părul imediat. Lasă spuma să acţioneze timp de unul sau două minute şi abia apoi lîndepărtează spuma.

  • Cum şi cât şampon foloseşti?

Distribuirea şamponului se face astfel: iei o cantitate relativ mare de produs, pe care o distribui uniform pe toată suprafaţa capului, inclusiv pe contur, în spatele urechilor şi a ceafei. Masează delicat, cu buricul degetelor, cu mişcări circulare, iar apoi clăteşte din abundenţă. În caz contrar, rişti să  îţi rămână reziduuri pe scalp şi să te alegi cu o falsă  „mătreaţă.”

  • Masca şi tratamentul

Masca sau tratamentul se aplică obligatoriu pe păr, de la ureche în jos, pe lungime şi pe vârfuri. Niciodată pe rădăcini! Înainte de a o aplica, şterge bine părul cu prosopul ca să nu iroseşti o cantitate prea mare de produs. Dacă vrei să potenţezi efectul măştii, atunci acoperă-ţi părul cu un prosop cald, câtă vreme acţionează masca. Căldura face cuticula să se deschidă şi ajută tratamentul să penetreze mai bine. La final, clăteşte părul din abundenţă, însă nu cu apă fierbinte.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite