Etapele dietei cu pepene roşu: te ajută să slăbeşti rapid fără să te înfometezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etapele dietei cu pepene roşu
Etapele dietei cu pepene roşu

Vara este sezonul pepenelui, iar nutriţioniştii recomandă consumul lui datorită proprietăţilor pe care le are. Mai mult decât atât, aceştia susţin că pepenele este un puternic aliat împotriva kilogramelor în plus.

Pepenele roşu are un conţinut ridicat de apă, de până la 92%. Fructul este bogat în betacaroten, acid folic, vitamina C, vitamina B5 şi cantităţi moderate de alte vitamine din complexul B: B1, B2, B3 şi B6. Acest fruct este şi o sursă bogată de minerale esenţiale, cum ar fi calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu şi cantităţi mai mici de cupru, fier şi zinc. La fel ca tomatele, pepenele roşu conţine foarte mult licopen, pigment roşu carotenoid. Acest important antioxidant este puternic în neutralizarea radicalilor liberi din corpul nostru.

Pe lângă numeroasele beneficii aduse corpului, pepenele roşu este şi un puternic aliat împotriva kilogramelor în plus.

Care sunt regulile dietei pe bază de pepene:

Regimul are două etape, în prima fiind recomandat consumul exclusiv de pepene, iar în a doua etapă sunt introduse alimentele de bază.

Prima etapă: cea în care consumi numai pepene roşu pe toată durata zilei. Aceasta nu trebuie să dureze mai mult de 5 zile şi ai voie să consumi un maxim de 3 kilograme de pepene în fiecare zi. Partea cea mai bună în dieta cu pepene roşu este că în cele 5 zile elimini toate toxinele şi apa în exces din organism, ba chiar poţi slăbi până la 3-4 kilograme.

A doua etapă în dieta cu pepene roşu: este o continuare a celor 5 zile numai cu pepene roşu şi are rolul de a-ţi stabiliza organismul. Aceasta constă în 3 mese principale, o gustare între micul dejun şi masa de prânz. 

Dieta nu este recomandată persoanelor care suferă de diabet sau pietre la rinichi.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite