Eduard Vasile, câştigător „Dansez pentru tine" sezonul 11: „Prioritatea este să-mi termin studiile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eduard Vasile (19 ani) şi partenera sa, Corina Bud, au câştigat vineri marele premiu, în valoare de 60.000 de euro, la cel de-al 11-lea sezon „Dansez pentru tine“. Corina şi Edi au fost fără îndoială favoriţii publicului care a votat vineri: 70,3% din voturi le-au revenit lor.

Cei doi dansatori şi coregraful, Bogdan Boantă (partenerul de dans al Laurei Cosoi dintr-un sezon anterior al emisiunii), au devenit o mică familie. Corina i-a făcut paşaport şi-l va duce la un concert de-al ei din Spania. Aceasta va fi prima ieşire din ţară pentru Edi. El este cel mai mare copil dintre cei şapte ai familiei Vasile şi a fost mereu stâlpul de susţinere al tuturor.

VIDEO Corina Bud şi Eduard Vasile, marii câştigători de la "Dansez pentru tine"

Laura Cosoi  actriţă: „N-aş putea renunţa niciodată la dans“

Familia lui îl priveşte ca pe un erou. Surorile lui îl adoră. Pentru a-şi ajuta familia să supravieţuiască, băiatul talentat şi la dans, şi la pictură a trebuit să abandoneze Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza", în timpul clasei a X-a. A avut diverse slujbe, printre care cea de croitor, care a pornit din pasiunea lui pentru design vestimentar. Acum, că a câştigat show-ul de la Pro TV, Edi spune că cel mai important pentru el este să se întoarcă la studii şi să repare acoperişul familiei.

„Adevărul": Cum a fost perioada de „cantonament", fără familie?

Eduard Vasile: La început mi-a fost foarte greu să mă acomodez cu oamenii de aici şi cu mediul. S-a schimbat total faţă de ce aveam eu acasă. Cu ce eram obişnuit. Mi s-a părut foarte greu să stau departe de familie. Stăteam zilnic cu ei, mai mult de două zile nu lipsisem de acasă şi când am lipsit a fost ca să muncesc şi să-i ajut. A fost foarte greu în aceste trei luni, pentru că-mi era tot mai dor de ei. De Paşte a fost cel mai greu. Atunci a fost prima oară când nu mi-am putut stăpâni lacrimile şi m-am închis în cameră şi am plâns.

Cum te simţi acum?

Mă simt fericit, uşurat şi simt că mi s-au luat nişte pietre de pe umăr care mă ţineau pe loc şi nu mă lăsau să merg mai departe, pentru că trebuia să muncesc pentru familia mea. Nu puteam să fac lucrurile cu plăcere sau cu energie. Simt că pot să merg mai departe, în sfârşit, şi că pot face în continuare lucruri frumoase pentru familia mea. Şi prioritar este să-mi termin studiile, pe care le-am abandonat. Sper ca fraţii mei să nu fie nevoiţi să facă ce am făcut eu, să se lase de şcoală pentru a munci. Nu-mi vine să cred cât am realizat în trei luni de zile şi cât de bine-venit este acest premiu, cât poate să mă ajute. Am muncit, dar niciodată n-am avut o asemenea răsplată în viaţă. Sunt fericit pentru asta.

Ce voiai să faci mai departe la Liceul Tonitza?

Nu apucasem să-mi aleg specializarea, din clasa a XI-a urma să aleg. Dar pictura este lucrul la care mă pricep cel mai bine. Pictura sau desenul. Designul vestimentar a fost o pasiune şi o modalitate de a face bani. Am încercat să câştig bani prin lucrurile pe care-mi face plăcere să le fac: dans şi haine.

Ce te vezi în viitor? Dansator sau pictor?

În primul rând, vreau să-mi termin studiile şi apoi să mă gândesc ce voi face în viitor. Amândouă îmi plac foarte mult şi încerc să le fac cu plăcere, cât mai bine şi cred că voi găsi o modalitate pentru a le face pe amândouă.

Ai mai dansat înainte de concurs?

Înainte de preselecţie, dansam doar în casă. Din pasiune făceam asta. Mă uitam pe internet sau la videoclipuri şi dansam singur.

Ai crezut că vei câştiga marele premiu? Ai un plan pentru bani?

Nu mi-am făcut niciodată planuri de câştig. Am muncit şi am făcut tot ce am putut pentru a câştiga. Numai prin muncă visul meu a putut deveni realitate. Cu ajutorul Corinei am reuşit să fac lucrul ăsta. Nu m-am gândit la bani, ci doar victoria e de ajuns, pentru a-mi ajuta familia. Nu m-am gândit la sumă sau la obiectele pe care le-aş putea cumpăra. Cel mai mult mi-am dorit condiţii bune de trai pentru familie. Acum sunt realizabile. Primul lucru pe care-l voi face este să-mi ajut familia, să renovez casa, care are mare nevoie de reparaţii, să refac acoperişul, trebuie neapărat, pentru că picură în casă în timpul unei ploi. Să fac lucrurile pentru care lumea mi-a acordat această şansă. Nu vrem să ne mutăm, doar să avem condiţii: până acum n-am avut apă, gaze, nici toaletă. Casa are două camere şi o mică bucătărie. Mă consider un copil şi mi-ar fi greu să locuiesc singur deocamdată.

Ce vârste au fraţii tăi?

Sunt cel mai mare dintre fraţii mei, Cosmin (17 ani), Marian (18 ani), Roberta (7 ani), Vanesa (1 an şi 4 luni) şi gemenele de 4 luni, Loredana şi Carla. Numele tuturor surorilor sunt alese de mine. 

Ce cadouri le vei lua fraţilor tăi?

Cred că jucării. Pentru că am văzut bucuria în ochii lor atunci când au venit Corina şi Bogdan (Boantă, coregraful - n.r.) le-au adus jucării şi dulciuri. Ei se bucură pentru orice, pentru că nu au avut tot timpul aşa ceva.  O pereche de role, o bicicletă.

S-a legat o prietenie puternică între tine şi Corina Bud...

Mi-a marcat viaţa şi e o persoană la care ţin foarte mult, la fel ca şi la Bogdan. Sper ca lucrurile să meargă la fel. Să rămânem prieteni. A făcut foarte multe lucruri pentru mine şi datorită ei am ajuns aici. Până acum, nici ea n-a venit să participe la „Dansez pentru tine", deşi a mai fost rugată. Într-un fel, cred că a fost menită să-mi fie parteneră de dans. De la început am fost un tot.

Am înţeles că eşti cam timid. Te-a ajutat dansul să devii mai extrovertit, cu transmisiunile în direct şi camerele video şi toţi ochii aţintiţi asupra ta?

La început mi-a fost foarte greu, când am ajuns prima oară în platou. Am rămas şocat. Mi-era frică de toate camerele, de lumea care-ţi spunea ce să faci, unde să stai, luminile. Pe parcursul emisiunii m-am acomodat cu ele şi la fiecare dans, când păşeam, încercam să mă transform în altcineva, să fiu altcineva, să dansez şi să dau tot ce pot pe scenă, pentru că atunci e momentul.

Ce vei face odată ajuns acasă?

Chiar dacă sunt obosit şi aş vrea să mă odihnesc, nu cred că o voi face atât de rapid. Şi voi petrece timpul cu ai mei, voi povesti, voi chema prietenii, vecinii la mine acasă. Niciodată nu mi-am dorit ceva mai mult decât normal. Măcar să fim mai puţini într-o cameră. Am vrut doar un trai decent.

"Sper ca fraţii mei să nu fie nevoiţi să se lase de şcoală pentru a munci."
Eduard Vasile
câştigător „Dansez pentru tine 11"

11,8 puncte de rating Finala celui de-al 11-lea sezon „Dansez pentru tine" a adus Pro TV-ului o audienţă de 11,8 puncte de rating şi 35,8% din cota de piaţă, pe publicul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani.

Lavinia şi Decebal, pe locul secund

Într-o răsturnare de situaţie faţă de emisiunea de săptămâna trecută, Lavinia şi Decebal s-au clasat pe locul al doilea în opţiunile publicului şi au câştigat premiul de 20.000 de euro, plus un premiu de popularitate în valoare de 4.000 de euro. Cei doi se calificaseră în finală pe locul al treilea, în ordinea notelor juriului. 

image

Lavinia şi Decebal au câştigat 20.000 de euro   Foto: Pro TV



În schimb, Roxana Ionescu şi partenerul ei, Ştefan Rebeja, care intraseră în finală cu prima şansă la câştigarea sezonului al 11-lea, au rămas pe locul al treilea şi au câştigat cecul în valoare de 15.000 de euro. Mihai Petre a spus că îi consideră cea mai bună pereche din concurs, iar Roxana şi Ştefan au primit 10 pe linie la unele dintre dansuri.

Premiile acordate vineri seară au o valoare cumulată de aproximativ 150.000 de euro. Toate perechile care n-au ajuns în finală au primit câte 6.000 de euro în sprijinirea visurilor lor, alături de premiul de consolare de 1.500 de euro.

Finala „Dansez pentru tine" a fost condimentată cu momente speciale de dans. Gina Pistol, Adriela Morar şi Laura Cosoi au dansat în „lanţuri", într-un moment cu elemente sado-masochiste. Cheeky Girls şi Liviu Vârciu s-au întors în ringul visurilor pentru a dansa în ploaie, iar Cătălin Moroşanu, învingătorul de acum un an, a interpretat un dans ţigănesc.

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite