Dependenţa de selfie poate ascunde persoane cu trăsături de psihopaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fotografiile de tip selfie au cucerit lumea online, iar popularitatea lor naşte dependenţă în rândul tinerilor şi nu numai. Potrivit oamenilor de ştiinţă, persoanele care postează la nesfârşit selfie-uri pe reţelele sociale prezintă trăsături caracteristice pentru personalităţile psihopate.

Persoanele care au devenit dependente de selfie şi postează regulat fotografii cu ele pe reţele de socializare precum Facebook, Twitter sau Instagram sunt, cel mai probabil, narcisiste, impulsive şi lipsite de empatie, potrivit unor noi studii realizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Ohio, SUA. Aceleaşi studii au scos la iveală faptul că imaginea de sine ar putea fi o problemă mai mare în cazul dependenţilor de selfie, având în vedere că mulţi dintre aceştia pierd foarte mult timp editându-şi fotografiile înainte să le posteze pe internet.

Narcisismul, a declarat profesoara de comunicare Jesse Fox, este asociat cu vanitatea şi sentimentul de superioaritate din punct de vedere al inteligenţei şi atractivităţii, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail”.

Psihopatia este caracterizată de impulsivitate şi de lipsă de empatie”, a subliniat Fox.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 800 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani. Aceştia au fost rugaţi să realizeze chestionare psihologice şi să îşi descrie activitatea pe reţelele de socializare. 

Citeşte şi:

Prima expoziţie selfie din lume, în România: cea mai bună fotografie primeşte 1.000 de euro

FOTO Topul celor mai enervante selfie-uri din toate timpurile

FOTO Prăjitorul-selfie: îţi vine să te mănânci pe pâine

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite