Cum scapi de petele pigmentare provocate de expunerea la soare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o vacanţă petrecută pe plajă, se întâmplă frecvent să descoperim pe pielea bronzată mici pete închise la culoare. Neprotejată corespunzător, pielea cedează atacului radiaţiilor UV. Specialiştii recomandă câteva soluţii la îndemâna oricui.

Când petrecem prea mult timp sub soare, pielea devine din ce în ce mai predispusă la probleme. Acest lucru se intensifică atunci când nu folosim suficientă cremă cu protecţie solară, care ajută pielea să producă mai multă melanină ca răspuns la atacul radiaţiilor UV, scrie culturehook.com.

Specialiştii recomandă câteva soluţii la îndemâna oricui pentru a scăpa de petele provocate de soare.

Suc de lămâie şi iaurt

Puteţi combina efectul sucului de lămâie şi cel al iaurturilor pentru a crea o mască ce elimină petele maronii de pe faţă.  Acest amestec oferă luminozitate tenului, hrănindu-l în profunzime.

Suc de lămâie şi scrub de zahăr

Zahărul este folosit pentru exfoliere. Combinat cu efectul de albire al sucului de lămâie, funcţionează perfect pentru a elimina pielea moartă, oferindu-i tenului strălucire şi senzaţia de reîmprospătare.

Vitamina E

Majoritatea dermatologilor spun că vitamina E poate ajuta la îmbunătăţirea aspectului tenurilor mature care se confruntă cu apariţia petelor. Luptă împotriva radicalilor liberi responsabili de decolorarea tenului şi apariţia petelor.

Cartof

Cartoful conţine vitamina C, potasiu, zinc şi fosfor, care ajută la hrănirea pielii şi îndepărtarea petelor.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale reprezintă soluţia celor mai multor probleme ale pielii. Conţine acid oleic şi linolenic, vitaminele A, B2, B6 şi E, combinaţie ce poate emeliora problema petelor de pe piele.

Turmeric

Pudra de curcumă este cel mai important ingredient în alimentaţia indiană. Aceasta este cunoscută şi pentru proprietăţile puternice antioxidante, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi şi la eliminarea petelor de pe faţă.

Pătrunjel

Pătrunjelul conţine vitaminele A şi C care ajută la regenerarea colagenului din piele. Luptă împotriva radicalilor liberi, fiind un puternic antidot împotriva petelor.

Ulei de ricin

Bogat în acizi graşi omega 3, uleiul de ricin ajută la curăţarea profundă a pielii. Elimină celulele moarte, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi ajută la îndepărtarea petelor.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite