Cum să te simţi bine în pielea ta la petrecerile de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum să te simţi sigur pe tine la petrecerile de
sărbători. FOTO redbookmag.com
Cum să te simţi sigur pe tine la petrecerile de sărbători. FOTO redbookmag.com

Unul din cele mai frecvente motive care duc la lipsa încrederii în sine este neacceptarea şi critica excesivă. Un psiholog englez vorbeşte despre paşii care ar trebui urmaţi pentru a ajunge la siguranţă şi iubire de sine.

Cu toţii ne răsfăţăm în perioada sărbătorilor cu cele mai gustoase preparate şi nu puem refuza prăjiturile mamei sau delicioasele bomboane de ciocolată primite de la colegii de serviciu de Secret Santa. Toate acestea duc însă la acumularea de kilograme şi disperarea ce ne cuprinde atunci când ne gândim ce rochie să îmbrăcăm la petrecerea companiei sau de Revelion, scrie The Independent.

Într-o lume în care standardele de frumuseţe se stabilesc uitându-ne la imaginile editate ale vedetelor ce par a avea trupuri „perfecte“, încercarea de a-ţi iubi corpul aşa cum este poate fi dificilă. Psihologul Mel Wells împărtăşeşte câteva sfaturile pentru a te simţi bine în corpul tău la petrecerile de Crăciun:

Poartă haine care ţi se potrivesc

„Aruncă toate articolele vestimentare pe care le-ai păstrat prin dulap, dar care au dimensiuni mai mici. Când încerci să-ţi strecori corpul în ele, te vei simţi mereu inconfortabil“, spune psihologul. Nu mai încerca să-ţi schimbi corpul pentru a se potrivi rochiei - schimbă rochia pentru a se potrivi corpului. Când te simţi confortabil în ceea ce porţi, vei fi mai relaxat şi, în mod natural, te vei simţi mai încrezător.

Iartă-te

„Nu ai o problemă, nu eşti stricat, nu ai nevoie să fii reparat. Dacă doreşti să-ţi schimbi corpul, trebuie să-l iubeşti şi să-l accepţi aşa cum este“, spune Wells. Deci, în loc să încerci să-ţi schimbi corpul raportându-te la el cu ură şi pedepsindu-l, privieşte-te cu dragoste şi indulgenţă.

Priveşte-ţi corpul mai des

„Petreceţi timp dezbrăcaţi, staţi prin casă goi, gătiţi goi, spălaţi vasle goi sau uitaţi-vă la televizor dezbrăcaţi“, spune Wells. Cu cât petreceţi mai mult timp goi şi intimi cu propriul trup, cu atât va creşte încrederea în sine.

Înţelege că nu eşti reprezentat doar de corp, că aveţi suflet şi personalitate

Adevărata încredere în corp vine de la încrederea în sine. „În loc să vă concentraţi atenţia asupra oglinzii, conştientizaţi toate calităţile pe care le aveţi. Bucură-te de cine eşti ca persoană în loc să pui accentul pe reflecţia ta în oglindă sau pe dimensiunea rochiei“, a spus psihologul.

Renunţă la standarde şi comparaţii

„Este o regulă absolut esenţială dacă vreţi să fiţi încrezători în corpul vostru. Eşti mult mai mult decât un număr“, spune psihologul, recomandând sărbătorirea calităţilor şi realizărilor pe care le avem.

Fericirea nu ţine de un număr sau de dimensiunea unei rochii  

„Când începi să practici iubirea de sine în orice dimensiune, vei găsi fericirea adevărată şi împlinirea vieţii“, explică Wells. „Iubirea de sine nu este o destinaţie, ci o călătorie şi o practică. Încercaţi să fiţi mai buni cu trupul vostru“, a mai spus specialistul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite