Cum să fii fericit: sfaturi eficiente inspirate de ştiinţă, de Ziua Internaţională a Fericirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fericirea este cea mai pozitivă emoţie pe care o poate simţi o persoană şi cheia unei vieţi lungi şi sănătoase, de aceea este important, cu prisosinţă astăzi, de Ziua Internaţională a Fericirii, să aflăm ce ne aduce împlinirea.

„Fericirea nu e ceva gata făcut, ea vine din faptele tale”, spunea Dalai Lama al XIV-lea despre reţeta fericirii, sărbătorită astăzi. Chiar dacă, uneori, factorii care ne influenţează starea sunt imposibil de controlat, prin anumite acţiuni ne putem apropia de o stare de bine. De Ziua Internaţională a Fericirii, vă prezentăm o listă cu sfaturi pentru o viaţă împlinită:

1.Petrece timp în aer liber

Spaţiile verzi, deschise, sunt asociate cu sănătatea mentală, iar imaginile din natură pot stimula anumite părţi din creier responsabile de fericire, pozitivitate şi stabilitate emoţională. 

2. Fă exerciţii fizice

Activitatea fizică ajută la producerea anticorpilor şi endorfinelor. Dacă anticorpii ne fac fericiţi prin faptul că ne ţin departe de boli, endorfinele sunt compuşi chimici care ne îmbunătăţesc dispoziţia. Cercetătorii susţin că activitatea fizică regulată ajută la menţinerea unei stări de bine pentru o perioadă îndelungată, potrivit greatist.com.

3. Mai mult somn

Odihna este un factor important în ceea ce priveşte fericirea. De fapt, rezultatele unor studii au demonstrat că lipsa somnului diminuează optimismul. 

4. Meditaţia

Această practică este foarte sănătoasă atât pentru minte, cât şi pentru corp. Studiile arată că opt săptămâni consecutive de meditaţie zilnică sunt foarte bune pentru spirit.

5. Melodii ritmare

Ascultarea unei liste de melodii ritmate, vesele, reduce stresul şi îmbunătăţesc în mod vizibil dispoziţia unei persoane. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite