Cum să eviţi să dai nas în nas cu persoane pe care nu suporţi să le vezi în faţa ochilor? Cloak, „reţeaua antisocializare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă aplicaţie online, Cloak, a fost creată pentru a-i ajuta pe utilizatori să evite să se întâlnească din întâmplare pe stradă cu persoanele pe care aceştia nu le simpatizează.

Reţelele de socializare Instagram, Facebook, Foursquare şi Twitter îi ajută pe utilizatori, prin intermediul serviciilor lor de geolocalizare, să aibă deja o idee destul de bună în legătură cu locurile în care se află prietenii lor virtuali.
O nouă aplicaţie foloseşte acele date pentru a crea "o reţea antisocializare", care permite utilizatorilor să evite cu uşurinţă persoanele cu care aceştia nu doresc să se întâlnească în oraş, relatează Daily Mail.

Aplicaţia Cloak avertizează utilizatorul atunci când o astfel de persoană (selectată în prealabil) se află în apropiere şi chiar emite un semnal de alarmă sonor, atunci când acea persoană ajunge "periculos" de aproape.

Evitaţi-i pe foştii parteneri de viaţă, pe colegii de serviciu şi pe tipul acela căruia îi place să vă oprească în drum şi să facă conversaţie - în principiu, evitaţi-i pe toţi aceia cu care aţi prefera să nu vă întâlniţi pe stradă, afirmă reprezentanţii companiei care a creat această aplicaţie.

Ei spun că aplicaţia este un fel de "mod incognito pentru viaţa reală", referindu-se la funcţia de navigare privată din browserele de pe internet. Aplicaţia Cloak permite selectarea din lista de contacte a persoanelor cu care utilizatorul nu doreşte să se întâlnească din întâmplare în oraş. Apoi, aplicaţia "inspectează" reţelele Instagram şi Foursquare pentru a afla locul în care se află acele persoane şi îl alertează pe utilizator atunci când persoanele în cauză se apropie de el.

Cloak vă permite să ştiţi unde se află în orice moment prietenii, «prietenii» şi non-prietenii, pentru a nu fi nevoiţi vreodată să daţi nas în nas cu acele persoane speciale. Gândiţi-vă la această aplicaţie ca la o reţea antisocializare, au spus creatorii noului program informatic.

Aplicaţia Cloak a fost creată de programatorul Brian Moore şi de fostul director de creaţie al companiei Buzzfeed, Chris Baker, relatează Washington Post.

Fotografiile prietenilor din lista utilizatorului sunt afişate pe o hartă desenată în funcţie de locul în care se află acesta, au explicat creatorii aplicaţiei, care spun că vor lansa servicii noi în viitorul apropiat. "Personal, cred că am asistat deja la apogeul marilor reţele de socializare", a declarat Chris Baker pentru Washington Post. "Reţele precum Twitter şi Facebook sunt ascensoare pline ochi în care suntem înghesuiţi cu toţii. Cred că aplicaţiile antisocializare urmează o curbă ascendentă. Veţi vedea tot mai multe astfel de proiecte în viitor", a adăugat el.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite