Cum revenim la formele iniţiale după mesele îmbelşugate de sărbători: sfaturile unui nutriţionist român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mesele bogate din timpul sărbătorilor şi lipsa sportului încetinesc metabolismul şi duc la acumularea de kilograme. Nutriţionistul Luiza Eacobescu ne spună ce avem de făcut ca să ne intrăm cât mai rapid în formă.

Nu e uşor să fii în România în perioada sărbătorilor de iarnă. Mesele sunt pline, mâncărurile sunt grele, dar au şi un gust irezistibil, iar nouă ne place să stăm la masă şi la poveşti cât e ziua de lungă. Aşa că nu e deloc complicat să te trezeşti cu un surplus de kilograme în doar câteva zile şi e şi mai greu să revii la obiceiuri alimentare sănătoase. Am rugat-o pe Luiza Eacobescu, nutriţionist Toman Diet, să ne spună ce avem de făcut ca să ne intrăm cât mai rapid în formă.

  • Detox, detox si iar detox. După cozonaci, cârnaşi, şoric şi sarmale, corpul are nevoie de un boost de nutrienţi care să ajute la eliminarea toxinelor în exces acumulate în această perioadă. Începeţi ziua cu un smoothie verde, pe bază de spanac, ghimbir, măr verde, apio şi chlorella pentru că ajută procesul de detoxifiere, dar vă şi încarcă cu energie. Antioxidanţii conţinuţi luptă împotriva inflamaţiilor din corp cauzate de alimentaţia mai puţin sănătoasă avută în perioada sărbătorilor.
  • Consumaţi apă. Nu numai că vă accelerează digestia, dar vă şi ajută sistemul limfatic în eliminarea toxinelor. Înlocuiţi cafeaua cu ceai verde, pentru că acesta din urmă stimulează digestia, detoxifierea şi ajută la arderea depozitelor de grăsime. Tot pentru detoxifiere, ceaiul de păpădie face minuni, fiind un excelent hepatoprotector.
  • Consumaţi alimente bogate în fibre. Acestea ajută digestia şi vă veţi simţi mai sătui. Un truc extraordinar de bun este introducerea tărâţelor de psyllium în alimentaţie. Într-un pahar cu apă, puneţi o lingură cu tărâţe de psyllium. Amestecaţi şi beţi conţinutul, fie dimineaţa pe stomacul gol, fie între mese. Atenţie! Este nevoie să mai consumaţi încă un pahar cu apă imediat, pentru că fibrele îşi vor mări volumul de 60/70 ori. Dacă aveţi suficient lichid, acestea vor curăţa foarte bine reziduurile de pe colon. În caz contrar, veţi ajunge la constipaţie.

Trebui să avem însă în vedere faptul că trucurile de nutriţie fără mişcare nu funcţionează la fel de eficient. Când exagerăm cu mâncatul, metabolismul încetineşte. Mişcarea accelerează metabolismul, nu doar pentru a arde calorii, dar şi pentru a învăţa corpul să consume carbohidraţii eficient şi să ia din masa de grăsime pentru a o transforma în energie. În plus, mişcarea are efecte pozitive asupra psihicului aşa că nu e cazul să mai staţi pe gânduri.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite