Cum poţi fi păcălit pe Facebook de un „prieten“ clonat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expertul în securitate online Nelson Novates Neto a demonstrat că poate accesa datele personale ale utilizatorilor de Facebook cu ajutorul unui cont-clonă de pe reţeaua de socializare.

Demonstraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Sao Paulo (Brazilia). El s-a folosit de un cont al şefului unui coleg specialist în securitate - „SecGirl". Într-o singură oră, el a reuşit să se împrietenească cu 24 de persoane, inclusiv utilizatori deja prieteni cu adevăratul deţinător al contului clonat.

El a demonstrat că astfel oricine poate avea acces la unele date de identificare, personale, dar poate şi expune contul respectiv unei avalanşe de spam-uri.
Potrivit unui studiu recent, 80% din utilizatorii de internet oferă cu uşurinţă date personale „prietenilor" e pe reţelele sociale, cum ar fi numele de fată al mamei, utilizat de instituţiile bancare ca şi întrebare de securitate. Astfel, experimentul lui Neto a scos la iveală faptul că, prin aceste metode, minţile criminale se pot folosi cu uşurinţă de naivitatea utilizatorilor.

„Reţelele sociale pot fi extraordinare, dar oamenii fac greşeli. Intimitatea este o problemă de responsabilitate socială", a declarat Neto, citat de presa britanică.

Facebook nu a întârziat sa comenteze evenimentul spunând că acest experiment reprezintă o violare a normelor sociale şi a intimitaţii în spaţiul public.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite