Cum arată cele mai bizare case din lume şi ce beneficii au aceste locuinţe-unicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă majoritatea oamenilor trăiesc în apartamente sau case simple, există şi persoane cărora le place să trăiască în locuinţe ieşite din comun. Unele sunt atât de ciudate încât au devenit atracţii turistice.

Poate că majoritatea oamenilor trăiesc în locuinţe obişnuite, însă, există şi construcţii mai puţin comune, cu aspect ciudat, dar extrem de interesant. 

Câteva dintre construcţiile pe care oamenii le numesc „acasă“, din diferite ţări ale lumii, potrivit BrightSide. 

Heliodomul din Franţa

Heliodomul din Franţa este o casă care te ajută să economiseşti energia şi-ţi asigură confortul necesar. Panourile solare de pe acoperiş ajută la menţinerea aerului rece pe timpul verii şi ţine de cald în timpul iernii. Casa este deschisă pentru turişti. 

image

FOTO Facebook

Complexul 67, Montreal, Canada

Mai multe blocuri suprapuse în acest fel formează un complex de apartamente. Incredibila structură a fost construită în Montreal, Canada, de către Moshe Safdie. Nu a fost iniţial destinat locuirii, însă, oamenii chiar şi-au dorit să locuiască aici. 

image

FOTO J-P Kärnä 

Futuro, Suedia

Futuro este o construcţie care arată ca o navă spaţială şi a fost creată de arhitectul Matti Suuronen. Modelul poate fi găsit în mai multe ţări, însă, majoritatea caselor de acest tip se pot găsi în Finlanda, ţara natală a arhitectului. 

image

FOTO J-P Kärnä 

Casa Oglindă, Italia

Casa Oglindă din Bolzano, Italia, e dificil de observat din cauza designului unic care o face să „dispară“ în peisaj. Casa e deschisă turiştilor, ba chiar e dată spre închiriat pentru anumite evenimente sau în perioada sărbătorilor. 

image

FOTO The Mirror House

image

FOTO The Mirror House

Casa mecanică Hobbit, Republica Cehă

Casa mecanică în stilul celor din celebra serie „Stăpânul Inelelor“ se află în Republica Cehă şi a câştigat numeroase premii pentru designul eco şi pentru că încurajează un stil de viaţă eco friendly. 

image

FOTO Reuters

A fost construită în aproximativ trei decenii, dar va avea o durată de viaţă mult mai mare. 

image

FOTO Reuters

Casa Scoică, Mexic

O adevărată operă de artă, Casa Scoică din Mexic, construită de arhitectul Javier Senosiain, îţi înseninează viaţa şi o face mai frumoasă la propriu. Este deschisă pentru public pe toată perioada anului. 

image

FOTO Facebook

Casa Piatră, Portugalia

Această casă de piatră din Portugalia este o proprietate privată şi ne aminteşte cu siguranţă de perioada în care oamenii obişnuiau să locuiască în peşteri, pentru că întreaga construcţie este sculptată într-o stâncă. Nu ştim cine sunt proprietarii, dar un lucru este cert: atrage atât de mult atenţia oamenilor încât a fost nevoie ca aceştia să instaleze un semn cu „Proprietate Privată“, pentru a ţine la distanţă curioşii insistenţi. 

image

Casa din piatră FOTO Feliciano Guimarães  

Casa Cubică, Olanda

Construcţia formată din case cubice din Rotterdam, Olanda, e proprietate privată. Aspectul unic a atras foarte mult atenţia trecătorilor. Proprietarii au pus şi câteva apartamente la vânzare. 

image
image

Casa cubică, FOTO Fred Romero

Casa Pantof, Olanda

Casa în formă de pantof din Olanda este atât de drăguţă şi de confortabilă încât ai impresia că este scoasă din benzile desenate. Casa îi aparţine lui Alfred J. Kwak, un personaj din desenele animate daneze cu acelaşi nume, din anul 1990. 

image

Casa Pantof, FOTO Uberprutser

Casa Biomorfică, Israel

Construcţia futuristică din Nehusha, Israel, a fost construită de arhitectul francez Ephraim Henry Pavie. Este eco-friendly şi arată incredibil. 

   

image

FOTO Biomalon

Casa cu susul în jos, Germania

O grădină zoologică din Getorff, Germania, a construit o casă care este departe de a fi una obişnuită, pentru că stă cu susul în jos. Casa este deschisă turiştilor pe toată perioada anului.

image

FOTO Axel Hindemith  

Casa toaletă, Korea

Da, aceasta este o casă în formă de toaletă din oraşul Suwon, China, şi este deschisă vizitatorilor pe toată perioada anului. De asemenea, casa poate fi închiriată pentru diferite evenimente sau concerte. 

image

Casa toaletă, Korea FOTO Reuters

Stil de viață


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri