Violoncelistul Răzvan Suma cântă la mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violoncelistul Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, va interpreta Brahms alături de pianistul Josu Okinena, pe data de 7 octombrie, de la ora 19.00, la Palas Mall din Iaşi.

Concertul face parte din campania „Ascultă 5 minute de muzică clasică“, desfăşurată în perioada 1-31 octombrie, care îşi propune să ducă muzica clasică în spaţii neconvenţionale din întreaga ţară: hipermarketuri, mall-uri, librării, şcoli şi muzee.

Implicarea în această acţiune a lui Răzvan Suma şi a pianistului Josu Okinena  este o modalitate de a familiariza publicul larg cu muzica clasică şi totodată, o avanpremieră pentru recitalul pe care cei doi muzicieni îl vor susţine,pe 8 octombrie, la Sala Caudella din Iaşi.

Între 8 şi 29 octombrie, violoncelistul Răzvan Suma desfăşoară turneul „Vă place Brahms?“, interpretând în 13 oraşe din România, alături de pianistul spaniol Josu Okinena, cele două sonate pentru violoncel şi pian de Johannes Brahms.

De asemenea, în perioada următoare cei doi artişti vor susţine şi alte recitaluri în spaţii neconvenţionale: 9 octombrie, la Iulius Mall din Suceava, pe 14 octombrie, la Iulius Mall din Timişoara, iar pe 16 octombrie vor concerta în Iulius Mall din Cluj.

„Ascultă 5 minute de muzică clasică“ este o campanie iniţiată de Radio România Muzical şi are ca scop apropierea publicului larg de muzica clasică. Începând din 2010, campania s-a desfăşurat de două ori pe an şi a fost primită cu mare interes. 

Ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, campania din acest an se bucură şi de o importantă dezvoltare graţie colaborării cu unităţile de învăţământ din România. Astfel, un număr considerabil de elevi vor putea asculta muzica clasică în pauzele dintre ore, la orele de dirigenţie sau muzică.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite