VIDEO Transmisie de la Târgul de Carte de la Torino: „Şi cultura poate fi o piaţă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea unde are loc anual Târgul de Carte de la Torino (8-12 mai)
Clădirea unde are loc anual Târgul de Carte de la Torino (8-12 mai)

Scriitorul şi jurnalistul Cezar Paul-Bădescu, invitat al Târgului de Carte de la Torino, a discutat prin Skype, împreună cu Grigore Cartianu, despre evenimentul cultural din Italia, precum şi despre cartea „Tinereţile lui Daniel Abagiu”, scrisă de Cezar Paul-Bădescu, care a fost recent tradusă în limba italiană.

Bujor Nedelcovici, Cezar Paul-Bădescu, Vasile Ernu şi Micaela Ghiţescu se numără printre scriitorii care participă, între 8 şi 12 mai, la cea de-a 27-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte de la Torino, standul român având tema “Semnale pozitive: România la Salonul de Carte 2014”. Tema ediţiei din acest an a târgului de carte este “Binele/ Il Bene”, iar ţara invitată de onoare este Vaticanul.

Roberto Merlo este profesor de literatură la Universitatea din Torino şi un bun cunoscător al literaturii române, precum şi organizator al multor evenimente culturale legate de România în Italia. El este responsabil şi pentru multe dintre evenimentele legate de cultura română, care s-au desfăşurat în aceste zile la Torino. 

„Am fost moderator al câtorva evenimente româneşti din cadrul Târgului de carte de la Torino, care au fost importante datorită calităţii lor culturale, fiind deosebit de bine organizate. Am organizat evenimente care au avut ca fir roşu memoria, pentru a trece de unele bariere. Am moderat publicarea în italiană a traducerii cărţii lui Mateiu Caragiale. Încercăm să pătrundem pe piaţa italiană cu clasicii literaturii române. Au mai fost alte două prezentări de cărţi: Tinereţile lui Daniel Abagiu, de Cezar Paul-Bădescu, şi Moartea unui dansator de tango, de Stelian Tănase; au si aceste cărţi legături cu memoria", a spus Roberto Merlo.

Cezar Paul-Bădescu povesteşte experienţa din Italia, în calitate de invitat al evenimentelor din cadrul Târgului de Carte de la Torino. „Lansarea s-a întâmplat într-o sală micuţă, cochetă, dar plină. Au fost în jur de 50 de persoane. M-am întâlnit cu români, de la oameni de la servirea publică, la preoţi, am văzut mulţi români şi la standul românesc al târgului. Standul României e destul de mare,e un stand respectabil, se compară, ca dimensiuni, cu standurile marilor edituri din Italia“.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite