VIDEO Spectacolele „Dracula“ şi „Soliloquy“ la Festivalul Enescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul coregrafic „Dracula“, în interpretarea Vortice Dance Company, pe 16 septembrie, la Opera Naţională Bucureşti  FOTO draculastories.com
Spectacolul coregrafic „Dracula“, în interpretarea Vortice Dance Company, pe 16 septembrie, la Opera Naţională Bucureşti  FOTO draculastories.com

Portughezii de la Vortice Dance Company, vor aduce spectacolele „Dracula“ şi „Soliloquy“, pe scena Operei Naţionale Bucureşti pe 16, respectiv 19 septembrie, de la orele 19.00, în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu“ (1 - 28 septembrie).

Vortice Dance Company, înfiinţată în anul 2001 de coregrafii Cláudia Martins şi Rafael Carriço, este una dintre cele mai premiate companii de dans portugheze pe plan internaţional. Spectacolele sunt prezentate în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Întâlnirilor JTI, un important eveniment cultural, inaugurat în anul 2000 de celebra companie de balet Bejart Ballet Lausanne, urmată de Nacho Duato şi Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem şi Russell Maliphant, Gigi Căciuleanu şi Baletul Naţional din Chile, Alonzo King Lines Ballet din San Francisco.

Începând de anul trecut, Întâlnirile JTI se desfăşoara şi în Republica Moldova. Anul acesta, vor fi invitaţi la Chişinău Gigi Căciuleanu şi Romania Dance Company, cu spectacolul de teatru coregrafic „D'ale noastre“.Evenimentul Întâlnirile JTI este organizat de Fundaţia Art Production.

Pentru prima dată, cei care nu vor mai găsi bilete la cele două spectacole din cadrul Întâlnirilor JTI le vor putea urmări în direct în sălile de cinema din Băneasa Shopping City. Festivalul „George Enescu“ şi Grand Cinema Digiplex au încheiat un parteneriat care permite ca cele mai importante evenimente din festival să fie urmărite în sălile de cinematograf.

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului „George Enescu“ se va desfăşura între 1 şi 28 septembrie, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Festivalul aduce pe scenele româneşti unii dintre cei mai mari artişti ai momentului, de la pianistul şi dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiş oriunde în lume - Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite