INFOGRAFIE Filme care au făcut toţi banii în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peliculele de acţiune, cele fantastice şi animaţiile au fost preferatele publicului în 2012 şi au avut cele mai mari încasări în box-office.

Peliculele „Răzbunătorii“ şi „Cavalerul negru: Legenda renaşte“ domină topul celor mai populare filme din acest an, având fiecare încasări de peste un miliard de dolari în toată lumea. 

Pe primul loc în topul celor mai bune filme în box-office se află pelicula „Răzbunătorii“ („The Avengers“), care a avut premiera în luna aprilie. Aceasta a fost cea mai profitabilă premieră din toate timpurile pentru box-office-ul american. Producătorii au raportat încasări de pe peste 200 de milioane de dolari la lansare.

„Răzbunătorii“ a doborât recordul de încasări obţinute de un film în primul weekend de proiecţii pe marile ecrane nord-americane, stabilit în 2011 de „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea 2“, care generase încasări de 168,2 milioane de dolari. Profitul uriaş obţinut de Marvel Studios este şi un rezultat al vânzărilor de bilete 3D.

info

„HOBBITUL“, UN SUCCES CHIAR DE LA LANSARE

Ultimul capitol din trilogia Batman, „Cavalerul negru: Legenda renaşte“ („The Dark Knight Rises“, creată de Christopher Nolan, şi-a încântat şi de această dată fanii. Viziunea extraordinară a regizorului a fost încă o dată apreciată de public. Rezultatele din box-office nu i-au dezamăgit nici pe producători, care au încasat peste un miliard de  dolari.

Popularitatea acestui film s-a datorat şi nefericitului incident ce a avut loc chiar la lansare, într-un cinematograf din Colorado, când un tânăr a ucis 12 persoane şi a rănit alte 59. Atacatorul, în vârstă de 24 de ani, s-a autointitulat „Joker“ şi a declarat poliţiei că este inamicul de moarte al supereroului Batman.

Alte nouă filme au generat încasări de peste 500 de milioane de dolari. Pe de altă parte, potrivit „The
Hollywood Reporter“, noul film a lui Peter Jackson, „Hobbitul“, este un mare succes, aducând de unul singur încasări de 223 de milioane de dolari la nivel global, în doar trei zile de la lansare. 

 CELE MAI PROASTE

FILME ÎN 2012

1. „Detectivul Alex Cross“

 2.„Valul perfect“

3. „Activitate paranormală 4“

4.„Corbul“

5. „Apariţia“

6. „Total Recall. Memorie programată“

7.„House at the End of the Street“

8. „Nature Calls“

9. „Resident Evil: Răsplata“

10 „ Misiune pe MS One“


 

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite