VIDEO Mezzosoprana Ruxandra Donose, pe scena Konzerthaus de la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezzosoprana Ruxandra Donose va încânta publicul vienez pe 22 octombrie
Mezzosoprana Ruxandra Donose va încânta publicul vienez pe 22 octombrie

Mezzosoprana Ruxandra Donose va concerta, pe 22 octombrie, alături de Ensemble Raro, în sala Mozart a Konzerthaus din Viena, evenimentul reprezentând deschiderea neoficială a celei de-a noua ediţii a festivalului SoNoRo.

Renumita mezzosoprană şi ansamblul format din Diana Ketler (pian), Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) şi Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel) interpretează compoziţii de George Enescu şi Gabriel Fauré.

Concertul de la Viena reprezintă deschiderea neoficială a celei de-a noua ediţii a Festivalului SoNoRo, care debutează oficial în data de 31 octombrie la Palatul Cotroceni, şi va împărtăşi publicului austriac spiritul deosebit al evenimentului de la Bucureşti, desfăşurat în acest an sub motto-ul "Bridges/ Punţi".

De la înfiinţarea sa în 2006, festivalul participă frecvent la turnee şi concerte nu doar în România, ci şi pe cele mai importante scene din lume: Carnegie Hall din New York, Konzerthaus din Viena, Wigmore Hall din Londra, Gasteig din München şi YMCA din Ierusalim. Alte concerte SoNoRo au avut loc la Istanbul, Riga, Atena şi Kiev. Festivalul SoNoRo are loc, din anul 2011, şi în Arezzo, Italia, şi din 2013 în Sofia, Bulgaria.

Ruxandra Donose a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti şi şi-a continuat studiile la Viena din 1992, sub îndrumarea lui Carol Blaickner-Mayo şi Carol Byers. Laureată a numeroase premii naţionale şi internaţionale, Ruxandra Donose este una dintre cele mai apreciate mezzosoprane a generaţiei sale. Cariera sa internaţională a debutat la Opera de Stat din Viena. A susţinut concerte pe scene în toată lumea, de la Opera din San Francisco, Metropolitan Opera, Royal Opera Covent Garden, Opera Bastille din Paris şi până la festivaluri precum Glyndebourne Festival şi Salzburger Festspiele, colaborând cu orchestrele filarmonice din Viena, Berlin şi München, London Philharmonic Orchestra, Orchestre de Paris, Cleveland Orchestra şi Chicago Symphony Orchestra.

CulturăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite