VIDEO Ce se va întâmpla în cadrul proiectului „Sibiu - Festival City“, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, specialişti internaţionali în securitate, avocaţi şi experţi în complicatul sistem internaţional de taxe sunt aşteptaţi la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, iniţiat de ARTmania.

Pe lângă o ofertă culturală bogată – concerte, expoziţii, lansări de carte sau film – platforma “Sibiu – Festival City” va găzdui şi prima ediţie a reuniunii internaţionale East European Music Conference (EEMC), un eveniment de anvergură europeană, care şi-a propus să aducă la masa dialogului peste 500 de experţi, autorităţi ale statului implicate în reglementarea sectorului creativ, promoteri români şi principalii operatori de pe piaţa internaţională a festivalurilor. 

Fruzsina Szep, directorul Festivalului Lollapalooza din Berlin, sau Stephan Thanscheidt – director al companiei FKP Scorpio, care organizează peste 20 dintre cele mai mari festivaluri din Europa, se vor număra printre oaspeţii aşteptaţi anul acesta în România. Conferinţa de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC - Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, ce are ca membri organizatori cei mai importanţi promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alţii.

Sibiu – Festival City se derulează  în aceeaşi perioadă cu Festivalul ARTmania, transformând încă o dată oraşul într-o veritabilă Capitală a Culturii. 

În studioul Adevărul LIVE, a fost prezentă Codruţa Vulcu, director ARTmania, organizator al evenimentului.

Cu o experienţă de 15 ani în zona operatorilor europeni de spectacol, Codruţa Vulcu (foto jos) este fondatorul şi directorul a două dintre cele mai importante festivaluri cu tradiţie în România: Festivalului ARTmania şi Blaj aLive Festival – dedicat muzicii alternative şi electro. 

image

Este absolventă a Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, licenţiată în Arta Fotografică şi masterandă în Istoria Artei. În perioada studiilor (2000-2005), a avut expoziţii personale găzduite de galerii eurpene cu prestigiu, începând de la Muzeul National de Artă Contemporană din Bucureşti şi până la Kiasma Museum of Contemporary Art din Helsinki.

În aceeaşi perioada a fost corespondent de presă pentru principalele ziare din România, acreditat la principalele mari festivaluri ale lumii. Începând din 2005, a organizat, în cadrul festivalurilor sau în evenimente independente, concerte ale unor trupe faimoase precum: Manu Chao, Nightwish, HIM, Serj Tankian, Within Temptation, Die Toten Hosen, Jon Lord, Jethro Tull, Deine Lakaien, Awolnation, Seether, Matthias Meyer, Matias Aguayo, Kenny Larkin, 65daysofstatic sau Vonda Shepard.

ARTmania activează în Bucureşti, Sibiu şi Blaj, fiind producător pentru o serie variată de evenimente adresate audienţei publice sau private. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite