VIDEO Autoarea romanului „Pasărea spin“ a murit. Australianca Colleen McCullough avea  77 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volumul "Pasărea Spin" s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial
Volumul "Pasărea Spin" s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial

Scriitoarea australiană Colleen McCullough, al cărei bestseller din 1977 "Pasărea spin" a fost adaptat într-o miniserie de televiziune de mare succes, a murit la vârsta de 77 de ani.

Vă mai amintiţi motto-ul cărţii "Pasărea spin?"

"Există o legendă despre o pasăre care cântă o singură dată în viaţă,mai dulce decât orice altă vietate de pe faţa pământului.Din momentul în care ea îşi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseste odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă singură în spinul cel mai lung şi cel mai ascuţit. Şi, în extazul morţii, ea se înalţa deasupra proprii argonii, scoţând un tril mai dulce decât al privighetorii sau al ciocârliei .Un cântec al cărui preţ suprem este însăşi existenţa. Întreaga lume înmărmureşte ascultându-l şi Dumnezeu în Paradisul sau zâmbeşte. Pentru că ceea ce este mai bun în viaţa noastra se obţine cu preţul unei dureri existentiale, or cel puţin aşa spune legenda..."

Autoarea Colleen McCullough (foto) a murit într-un spital din Norfolk Island, joi, după ce în ultimii ani a suferit din cauza mai multor probleme de sănătate, au precizat într-un comunicat de presă reprezentanţii editurii HarperCollins Australia.

autoare pasare spin

Scriitoarea a trăit pe o insulă de pe teritoriul australian din Pacificul de Sud, în ultimii 40 de ani, după ce s-a căsătorit cu un localnic, Ric Robinson. Cea mai recentă dintre cele 25 de cărţi ale sale, "Bittersweet", a fost publicată în anul 2013.

actori pasarea spins

Colleen McCullough a devenit scriitoare după ce a lucrat mai bine de un deceniu în calitate de cercetătoare în ştiinţe neuronale, în Australia, Marea Britanie şi Statele Unite, şi a avut un succes imediat după publicarea romanului "Pasărea spin", o dramă de familie cu o acţiune plasată într-o fermă din Australia.

Acţiunea acoperă 60 de ani din viaţa membrilor familiei Cleary, veniţi în Australia pentru a prelua o ferma lăsată moştenire de o mătuşă, şi se centrează pe povestea iubirii interzise dintre tânăra Meggie Cleary şi preotul Ralph de Bricassart.

Mary Carson, proprietara unei mari ferme de animale, se îndrăgosteşte de preotul parohiei, Ralph de Briccasart, chiar dacă el o remarcă pe nepoata lui Mary, Meggie Cleary. Deşi atras de tânără, Ralph îşi părăseşte parohia pentru a-şi începe ascensiunea în ierarhia bisericească. Hirotonisit ca arhiepiscop în Roma, Ralph este chinuit încă de dragostea sa pentru Maggie, care se mărită cu Luke, într-o încercare disperată de a-l uita. Ralph se întoarce în Australia pentru o idilă senzuală alături de Maggie, deşi amândoi ştiu că fericirea lor nu este de lungă durată.

Drepturile de ecranizare a romanului "Pasărea spin" s-au vândut cu 1,9 milioane de dolari, iar volumul a fost adaptat într-una dintre cele mai urmărite miniserii de televiziune din toate timpurile, în care rolurile principale au fost interpretate de Richard Chamberlain şi Rachel Ward (foto). Cartea s-a vândut în peste 30 de milioane de copii pe plan mondial.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite